MHC Bommelerwaard doet zichzelf tekort met gelijkspel

23-10-2023 11:48
uur
231023_Hockey2-STOCK-LR

ZALTBOMMEL – Het heren 1-hockeyteam van MHC Bommelerwaard heeft zichzelf afgelopen zondag niet voldoende loon naar werken gegeven in de inhaalwedstrijd tegen MHC Pelikaan. De club uit Roosendaal hield de Bommelerwaardse hockeymannen op een gelijkspel.

De wedstrijd tegen Pelikaan was door de nodige blessures aan de kant van Bommelerwaard verplaatst naar afgelopen zondag. Pelikaan – dat vijf plaatsen hoger staat - was afgereisd naar Zaltbommel om drie punten mee naar huis te nemen, maar aan dat plannetje wilde Bommelerwaard niet meewerken. Met een groot aantal jeugdspelers betrad Bommelerwaard het veld om de huid duur te verkopen.

Tactiek
Bommelerwaard liet het initiatief aan Pelikaan om koste wat kost geen doelpunt tegen te incasseren. Met de nieuwe tactiek werd Pelikaan opgevangen rond de middenlijn. Het werd de wedstrijd van de strijd op het middenveld. Zowel MHCB als Pelikaan waren aan elkaar gewaagd. Beide partijen streden om iedere meter op het veld en langzaam maar zeker werd Bommelerwaard sterker.

Pelikaan kreeg heel weinig kansen in de cirkel en er werden weinig fouten gemaakt. Bommelerwaard had de zaakjes goed op orde. Bommelerwaard kwam ook regelmatig goed door in de cirkel, alleen was de ploeg nog niet efficiënt genoeg. Het eerste kwart werd dan ook doelpuntloos afgesloten, maar saai was het zeker niet.

Strafcorner
In het tweede kwart gingen beide partijen door met waar ze waren gebleven. Het spel ging op en neer en de neutrale toeschouwer kreeg een mooie sportieve wedstrijd te zien. De eerste strafcorner van de wedstrijd was niet aan Bommelerwaard besteed, want de bal werd door de keeper van Pelikaan gestopt. Daardoor was 0-0 de ruststand.

De tweede helft beloofde de nodige strijd te gaan leveren, want beide clubs waren er op gebrand om de drie punten mee naar huis te nemen. De thuisploeg was nog steeds lichtelijk de bovenliggende partij, maar kon dit niet omzetten in doelpunten. Bommelerwaard creëerde een mooie snelle aanval over rechts en de bal werd strak voorgegeven. Een tip-in volgde, maar de bal ging rakelings langs de paal. Bommelerwaard zette een tandje bij zonder de tactiek los te laten.

Pushen
De strijd op het middenveld duurde voort. Pelikaan liet zich niet onbetuigd en kwam er met regelmaat ook gevaarlijk uit, wat resulteerde in een strafcorner in de 56e minuut. Door het goede uitlopen van Bommelerwaard ging de bal rechts van de paal over de achterlijn. Nog steeds 0-0. MHCB liet steeds vaker haar tanden zien en dit leidde tot weer een strafcorner in de 60e minuut. Deze keer ging Bommelerwaard voor een variant in plaats van direct op de goal te pushen, maar ook dit keer werd er niet gescoord.

Een minuut later opende Pelikaan de score uit een strafcorner. Bommelerwaard rechtte de rug, liet mooi hockey zien, maar het werd wel langzaamaan een slijtageslag. In de 72e minuut Kreeg Bommelerwaard weer een strafcorner. Bommelerwaard ging voor de variant en deze keer was het wel raak en hing de 1-1 in de touwen.

Uitbraak
De wedstrijd liep op zijn einde en met nog een kleine drie minuten te gaan zette de thuisploeg nog een keer aan. Bij een uitbraak over rechts had de keeper van Pelikaan meer oog voor de speler van Bommelerwaard dan voor de bal, wat een strafbal voor MHCB opleverde.

Deze uitgelezen kans om op voorsprong te komen werd echter niet benut; de keeper van Pelikaan bleek een te grote sta-in-de-weg. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Misschien wel de stand die bij deze wedstrijd past, maar Zaltbommel deed zichzelf tekort door twee punten te laten liggen, zo was de algemene opvatting.

Zondag 29 oktober speelt MHC Bommelerwaard heren 1 de volgende thuiswedstrijd. Dan is Teteringen de tegenstander.