bird
zondag 26 mei | 03.51 uur

Klassiek ballet voor volwassenen én 65+

22-09-2023 09:51
uur
220923_BalletPaulette
Jong en oud geniet van de balletlessen. Foto: Loes van Gameren

ZALTBOMMEL - Balletschool Paulette Willemse bestaat volgend jaar 50 jaar en heeft in de loop van die jaren al aan alle leeftijden lessen aangeboden. Dit jaar is er extra aandacht voor klassiek ballet voor volwassenen en voor ouderen.

Bij klassiek ballet denken de meeste mensen nog steeds aan jonge lenige dansers. Dat is echter een vergissing. Honderden leerlingen van alle leeftijden hebben ervaren hoeveel plezier en gezondheid je kunt halen uit klassiek ballet.

Begin september is Balletschool Paulette Willemse gestart met een nieuwe instroomgroep klassieke ballet op de maandagavond om 18:30 uur. Dit is een les voor volwassen beginners of mensen die vroeger als kind les gehad hebben en het klassieke ballet weer willen ophalen. Maar ook jongeren die nog niet eerder aan klassiek ballet gedaan hebben kunnen hier starten.

Stimuleren
Op de vrijdagochtenden is er een speciale les beginners klassiek ballet 65+ voor leerlingen die op hun oude dag nog willen dansen. "We weten al lang dat bewegen goed is voor ouderen: je hart pompt beter en daardoor zijn ook je organen beter doorbloed", aldus Paulette Willemse, die de school heeft opgericht en inmiddels heeft overgedragen aan haar dochter Emma Metsers. "In de danslessen voor volwassenen wordt getraind op coördinatie en evenwicht net als bij sport."

"Maar het werken met muziek en de uitdaging om hele nieuwe bewegingen te maken stimuleren de aanmaak van nieuwe hersencellen in bepaalde hersen gebieden. Daardoor kun je de natuurlijke afname van je geheugen remmen. Klassiek ballet is daarnaast ook een enorm sociaal gebeuren omdat je vaak samen danst en dat sociale aspect is juist ook erg belangrijk voor ouderen."

De oudste leerlingen van de Balletschool zijn inmiddels al in de 80 dus een leeftijdgrens is er eigenlijk niet. Wie het ook eens wil proberen is op vrijdag om 10:30 uur welkom voor een gratis proefles.

Aanmelden voor een gratis proefles en informatie via info@paulettewillemse.nl of 0418-518256 (eventueel antwoord apparaat inspreken dan word je terug gebeld).

www.paulettewillemse.nl

Tags

Paulette Willemse,ballet