Joop van Mook wint Alemse Kampioenschappen Driebanden

16-05-2023 15:20
uur
Door: Martin van Hemert
160523-kampioenschappen-driebanden-2023.768x603x1

ALEM - Joop van Mook heeft zich vrijdagavond gekroond tot winnaar van de Alemse Kampioenschappen driebanden. Na tweemaal Mari van Geffen, Cor Steenbekkers en Gerard van Mook komt Joop met zijn overwinning ook in het lijstje van kampioenen.

Van Mook wist in een spannende finale van Cor Steenbekkers met 12-10 te winnen en werd daarmee de terechte Alems kampioen van 2023. Joop speelde het hoogste toernooigemiddelde van iedereen met 0,55, Cor speelde 0,45.

Voor de derde en vierde plaats wist Frits van Eeuwijk na verlenging van Rudolf Steenbekkers te winnen en Jos van Boxtel wist met 6-4 van Ed Hendrikx te winnen voor de vijfde en zesde plaats.

Jeugd
Ook de jeugd uit Alem is fanatiek aan het biljarten. Van hen won Rick Leerintveld met 6-5 van Sten van Boxtel.

Voor de tweede keer werd de "Mari van Geffen” wisseltrofee door Angela van Geffen uitgereikt aan diegene die de hoogste serie in het toernooi heeft gemaakt. Joop van Mook, Cor en Rudolf Steenbekkers maakten ieder een serie van vijf, maar omdat Joop twee series van vijf had gemaakt won hij de wisseltrofee.