Heren 1 van MHCB binden Woerden met 3-1 aan zegekar

08-04-2024 12:36
uur
231023_Hockey2-STOCK-LR

ZALTBOMMEL – Na de recente nederlagen hebben de heren 1 van Mixed Hockey Club Bommelerwaard afgelopen zondag weer een overwinning behaald. MHC Woerden werd in eigen huis met 3-1 aan de zegekar gebonden.

Met MHC Woerden kreeg ‘Bommelerwaard’ bezoek van de nummer zes. Waar de Bommelaren in de eerste wedstrijd in totaal niet thuis gaven, was het wedstrijdbeeld zondag compleet anders. Toch duurde het tot het derde kwart voordat de eerste goal van de wedstrijd een feit was. Nadat de thuisploeg eerst een strafcorner niet benutte, wist MHCB een paar minuten later uit een strafbal wel het doel te vinden.

Chaos
Een paar minuten later zette Bommel een fraaie aanval op. Tijdens een uitbraak werd de bal via een vijftal balcontacten vanaf de rechterkant naar de linkerkant gespeeld en vanaf de linkerkant werd de bal strak de cirkel ingespeeld, waar de bal via een tip-in achter de keeper in het doel van Woerden verdween, 2-0.

Met nog een kwart te gaan moest Woerden alle registers opentrekken en maakte dankbaar gebruik van chaos in de cirkel van ‘Bommelerwaard’. Die 2-1 was een domper voor de thuisploeg, maar binnen een minuut na het tegendoelpunt stond Bommel alweer in de cirkel van Woerden.

Genadig
De bal werd de cirkel ingespeeld en de keeper van Woerden werkte de bal niet goed weg. Zodoende kwam de bal voor de stick van een Zaltbommelse speler en hij benutte dit buitenkansje door de 3-1 aan te tekenen. De thuisploeg was in het vervolg genadig voor het geknakte Woerden en verzuimde de score verder op te laten lopen.

Zondag 13 april staat er weer een competitiewedstrijd op het programma. Dan gaat ‘Bommelerwaard’ op bezoek bij HC Pelikaan in Roosendaal.