bird
maandag 15 april | 20.15 uur

Hekkensluiter GVV'63 verkeert in zwaar weer: 'Hadden we niet verwacht'

21-02-2024 10:25
uur
Door: Marry Bouman
190224_StefanBlom-GVV63-LR
Stefan Blom (rechts) afgelopen zaterdag in het duel met DESK. Foto: Gijs van Tuijl

GAMEREN - De versterkte degradatieregeling dit seizoen hangt bij veel voetbalclubs als een zwaard van Damocles boven het hoofd, zo ook in de Bommelerwaard. Het GVV ’63 van aanvoerder Stefan Blom is daar een voorbeeld van. 

De formatie van trainer Pascal Rijkers staat in de derde klasse D met nog elf wedstrijden te gaan op de niet verwachte onderste plaats. Omdat de nummer voorlaatst ook direct degradeert en de nummers 9, 10 en 11 via een omslachtige nacompetitie moeten proberen zich te handhaven, staat het vlaggenschip van de club uit Gameren voor een moeilijke opgave.

Verdiend
“Inderdaad hadden we aan het begin van de competitie niet verwacht dat we in februari onderaan zouden staan. Maar we hebben natuurlijk wel wat ingeleverd met het vertrek van Nick Linnenbank (naar Schelluinen) en de niet inzetbare Mathijs Libbers (zwaar geblesseerd). We wisten ook dat we tegen een aantal nieuwe ploegen uit moesten komen zoals Heukelum, Altena, Woudrichem, SCO en OSS’20. In de middenmoot meedoen met een schuin oog naar boven voor een prijsje zou moeten kunnen was vooraf de verwachting”, legt aanvoerder Stefan Blom uit.

Afgelopen zaterdag had een keermoment kunnen zijn als GVV ’63 in het thuisduel met DESK de winst had opgestreken. Daar zag het ook een poos naar uit maar DESK kwam toch nog langszij (2-2), zo zag de 32-jarige Blom. “Die wedstrijd was weer een beetje het verhaal van het hele seizoen. In de eerste helft kregen we twee of drie goede kansen op 2-1 en 3-1. We maakten ze niet. Het bleef 1-1. Na rust maakten we dan wel de 2-1 maar eerlijk gezegd drukte DESK ons het laatste half uur helemaal terug en was het voor hen wel verdiend dat ze gelijk maakten”, aldus Blom die in het dagelijks leven werkzaam is bij Rabobank Midden-Brabant.

Stootkracht
Bij GVV ’63 willen ze er eigenlijk niet aan denken om een stapje terug te moeten doen. In seizoen 2016/17 werd voor de laatste keer de vierde klasse aangedaan. Voor één seizoen. Stefan Blom weet het nog goed. “Ik kwam toen net terug van een jaartje Nivo Sparta. We werden gelukkig gelijk weer kampioen en gingen terug naar de derde klasse." Blom was er overigens ook bij toen GVV’ 63 in de seizoenen 2013/14 en 2014/15 zich nog opmaakte in de tweede klasse.

En dan die versterkte degradatie. Blom snapt dat het op dat vlak een bijzondere competitie is. “We wisten dit van tevoren. Al vind ik het ook wel vreemd dat bijvoorbeeld in die vierde klasse met elf clubs er vijf degraderen. Wij gaan er in ieder geval voor om niet te degraderen. We gaan er vanuit dat we erin blijven en dus volgend seizoen ook weer derde klasse spelen. We hebben genoeg kwaliteiten maar het moet eens een keer onze kant op vallen. We voetballen helemaal niet slecht, maar we hebben wel veel punten laten liggen door persoonlijke fouten. Door dat laatste hebben we het onszelf moeilijk gemaakt. Voorin hebben we natuurlijk ook wel te weinig stootkracht. Of Mathijs Libbers dit seizoen nog ingezet kan worden? Dat verwacht ik niet. Hij heeft een zware blessure aan zijn enkel.”

Achterafveldje
Het huidige amateurvoetbalwereldje is met de toevoeging van zondagclubs aardig opgeschud. Het betekent wedstrijden tegen onbekende ploegen en op late tijdstippen. Stefan Blom is er niet weg van. Hij moet er niet aan denken om op zaterdagavond om 18:00 uur ergens in het zuiden van Brabant op een achterafveldje te moeten spelen. “Ik word er niet zo vrolijk van. Ik speel toch liever tegen regionale clubs en dan om 14:30 uur. Die clubs brengen ook supporters mee. Is allemaal veel leuker.”

Zaterdag wacht GVV '63 het uitduel met SCO dat momenteel derde staat. "Daar hebben we thuis met 4-1 van gewonnen. We gaan ervoor”, besluit Blom optimistisch.

Tags

GVV'63,Stefan Blom