bird
zaterdag 02 maart | 13.23 uur

Goud en zilver voor STB-turnsters in Culemborg

24-11-2023 10:43
uur
Door: Martin van Hemert
201123_teamstb G
Het team G van STB bestond uit turnsters van GTV Argos en Hamarithi. Foto: aangeleverd

CULEMBORG/BOMMELERWAARD - Diverse teams van Samen Turnen Bommelerwaard (kortweg STB) hebben op zaterdag 11 november eremetaal weten te bemachtigen in Culemborg. 

In Culemborg vond de eerste voorwedstrijd plaats voor de turnsters met niveau 5 en supplement G. Alle turnsters turnen tijdens deze wedstrijd voor een individuele ranking en de beste drie turnsters van elk team tellen mee voor de teamuitslag per toestel. Dat gold ook voor de turnsters van Samen Turnen Bommelerwaard; een samenwerking tussen Hamarithi, GTV Argos en GTV Ammerzoden.

Topscore
In de eerste ronde mocht het team van de debutanten aantreden; meiden die voor het eerst wedstrijden gaan turnen, dus extra spannend. Hanna Jurczak, Veerle Merks (beide Hamarithi), Suus Oomen en Esmee van Bemmel (GTV Ammerzoden) mochten aanvangen bij de pupillen 1 niveau 5.
Zij wonnen, ondanks nog wat foutjes, het zilver. Veerle haalde een topscore op balk voor het team (13,45) en werd individueel vierde. Suus volgde op de voet en haalde op vooral de brug een hoge score.

Aida de Bijl, Kyra Verhoeven (Hamarithi), Leona Kraaij, Isa Deckers, Elin de Kruijf en Laurie Majoor (GTV Ammerzoden) vormden het team van STB bij de pupillen 2 en 3. Zij startten met een sterk optreden en bleven dit volhouden. De hoogste score op sprong was voor Kyra Verhoeven met 14,100. Bij de balk waren de meisjes van Ammerzoden sterk met vooral Laurie en Elin die een 13-score ontvingen, met als resultaat overtuigend goud voor dit team. Het team haalde 159,433 punten. Ter vergelijking; de nummer twee turnde bijna acht punten minder.

Stabiel
In de middag was het de beurt aan een volledig Hamarithi-team bestaande uit Ninthe van Driel, Xanthi Kagiorgis, Selina Geers, Romy Mans en Lieke van der Meijden. Zij begonnen wisselvallig, maar bij iedereen ging het goed. Romy turnde een fraaie brugoefening met voor het eerst ophurken en overspringen. Zij haalde 12,767. Daarna volgde balk en hier bleek Lieke het best te zijn. Ze turnde erg stabiel naar 13,25 punten. Op vloer was dit team goed in vorm. Stuk voor stuk lieten zij prachtige oefeningen zien. Selina maakte de mooiste sprongen over de pegasus. Lieke werd individueel eerste, Romy tweede, Xanthi vierde en Ninthe vijfde.

In de laatste ronde turnde het team van GTV Argos niveau 5 met daarin Daphne Cleton, Lara Lubbers, Loes van Oers en Lotte Paans. Deze meiden begonnen op vloer, waarbij Lara de hoogste score van 12.650 haalde. Zij legde de lat hoog, maar de rest van het team deed daar niet voor onder.

Spannend
Op sprong liet Lotte zien hoe hard ze getraind heeft met een score van 13.250. Op brug maakten Daphne en Loes het spannend; beiden scoorden meer dan dertien punten. Balk was het laatste onderdeel, maar ook hier lieten ze zien dat ze aan elkaar gewaagd zijn, met zelfs een identieke score voor Daphne en Lotte. Dankzij de uitvoeringen mocht ook dit team een gouden medaille in ontvangst nemen. Individueel werd Lotte tweede, Daphne derde, Lara vierde en Loes zevende.

Het team G was een combinatie van GTV Argos-turnsters Romy Bijl, Sarah van Maaren en Paleisa Taselaar en Julia Duijzer van Hamarithi. Zij begonnen alle vier sterk op vloer. Daarna volgde sprong, waar Paleisa en Romy twee krachtige sprongen lieten zien. Vervolgens was er op het derde toestel. Op het laatste toestel - balk - lieten de turnsters mooie oefeningen zien waardoor dit team ook het hoogste podium mocht betreden. Individueel was Paleisa eerste, Sarah tweede en Romy vierde.

Tags

Samen Turnen Bommelerwaard