bird
zaterdag 02 maart | 14.56 uur

Geen aanhoudingen, wel aangiftes aanstaande na ‘zwarte dag’   

24-05-2023 14:16
uur
150722_Politie-AdobeStock LR
Foto: Adobe Stock

HURWENEN - De politie heeft vooralsnog geen aanhoudingen verricht naar aanleiding van de wanordelijkheden die zondag plaatsvonden na de amateurvoetbalwedstrijd tussen HRC'14 en RKVSC. Wel zijn er aangiftes aanstaande, zo meldt een woordvoerder van de fusieclub.

Het liep zondagmiddag na de door RKVSC gewonnen kampioenswedstrijd flink uit de hand met een serie massale vechtpartijen tot gevolg, waarbij er zelfs stoelen door de lucht vlogen. Maandagavond was er bij HRC een vergadering over de vechtpartijen. Daar gaven leden en ouders van leden aan geschrokken te zijn van de situatie na afloop van het duel.

Voorzorgsmaatregelen
De club heeft inmiddels een brief verstuurd aan de leden. De brief begint met de woorden: “Afgelopen zondag 21 mei was een zwarte dag voor HRC’14, niet wegens het verlies van het kampioenschap maar het supportersgeweld.” In de brief wordt onder meer uitleg gegeven over de voorzorgsmaatregelen die waren getroffen om de wedstrijd in goede banen te leiden. Zo was er vanwege signalen over dreigend supportersgeweld politie aanwezig. HRC’14 geeft aan dat de KNVB was ingeschakeld voor een goede scheidsrechter en waarnemer, dat de politie geïnformeerd was en dat er een bedrijf is ingeschakeld om de wedstrijd en de afloop te filmen.

Daarnaast stelt HRC ’14 onder andere dat RKVSC al een reputatie had op het gebied van gestaakte wedstrijden en ongeregeldheden, dat supporters uit Den Bosch naar de wedstrijd zouden komen én dat op camerabeelden ‘duidelijk te zien’ zou zijn dat een aantal Bossche supporters begonnen zijn met het geweld ‘en het ook steeds aanwakkeren’.

Beeldmateriaal
HRC’14 zal naar eigen zeggen camerabeelden delen met de politie. Ook verzoekt de fusieclub mensen die meer informatie willen of de behoefte hebben tot een gesprek een mail te sturen naar info@hrc14.nl. Datzelfde mailadres is te gebruiken om meldingen door te geven van beeldmateriaal waarop ‘lichamelijk geweld’ te zien is. “Dit ter ondersteuning van de aangifte van enkele personen die letsel hebben opgelopen.”

Verder stelt HRC’14 er ‘bijna zeker’ van te zijn dat de ongeregeldheden van zondag eenmalig waren, “maar we blijven scherp en zullen altijd proberen goede voorzorgsmaatregelen te nemen.”

Tags

HRC'14,RKVSC