bird
zaterdag 02 maart | 14.31 uur

Fraai Bommelerwaards beker-affiche in december

24-10-2023 12:34
uur
Door: Marry Bouman
Ammerzoden-voetbal
De wedstrijd vindt plaats op sportpark d'n Huybert. Foto: Bommelerwaardgids

AMMERZODEN/AALST - Roda Boys/Bommelerwaard en Jan van Arckel zijn in de derde bekerronde aan elkaar gekoppeld. Het duel wordt op zaterdag 16 december in Ammerzoden gespeeld.

Tweedeklasser Roda Boys kwam zaterdag een ronde verder door vierdeklasser BES (Valkenswaard) te kloppen (2-0 door goals van Mark Verrips en Nils Loef). Vierdeklasser Jan van Arckel plaatste zich door Asperen te verslaan (1-3 door goals van Kevin Schreuder, Nick van Velzen en Tomas Fliervoet).
Bij Jan van Arckel kijken ze uit naar het duel met Roda Boys. "Een prachtige uitdaging. Ik ben benieuwd hoe we mee kunnen komen”, zegt Jan van Arckel-trainer Giel Goesten. Zijn ploeg versloeg in de eerste ronde al GVV'63 en ontpopt zich als een ware cupfighter. "Er was veel verkeer in onze groepsapp toen bekend werd dat we tegen Roda Boys moeten.” Voor Giel Goesten en zijn broer Bart is het komende duel apart. "We hebben allebei voor Roda Boys gespeeld. Ook onze keeper Geert Verhoeven en Thom de Looijer hebben de Roda-kleuren gedragen. We zien er naar uit”, aldus Goesten die hopelijk in december ook een beroep kan doen op Tom Diender, ook ex-Roda, die aan het terugkomen is van een knieblessure.
Bij Roda Boys vinden ze de krachtmeting met Jan van Arckel ook een mooi affiche. "Altijd leuk om tegen een ploeg uit de buurt te bekeren, al hadden we liever een thuiswedstrijd gehad. Ook wij zien er naar uit”, reageert Roda Boys-trainer Piet de Kruif.

Marry Bouman

Tags

bekervoetbal