Finaleplaatsen voor Hamarithi-turnsters in Amsterdam en Amersfoort

04-06-2024 16:19
uur
040624_Finale2023

AMSTERDAM/AMERSFOORT - Afgelopen weekenden waren de individuele finales van turnen dames midden Nederland. Namens Hamarithi mochten diverse turnsters de finale turnen.

Marieke van den Broek beet het spits af bij de senioren D. Vooral op balk liet zij een zeer goede oefening zien, wat goed was voor een 5e plaats. Ze werd allround 19e. Julia Duijzer uit Poederoijen mocht als reserve toch nog deelnemen aan de finale bij de junioren G. Vooral op de vloer zette zij een mooie oefening neer. Ook sprong ging haar goed af. De overige twee toestellen liepen niet zoals verwacht. Ze werd 27e.

Stabiel
Bij de junioren E turnde Mari-Lynn van Boggelen uit Aalst naar plek 4 en kreeg door het grote deelnemersveld hiervoor een bronzen medaille. Vooral op brug was zij goed met een 2e plaats. Ook haar balkoefening mocht er wezen, ze scoorde hier 11,367 punten. Jasmine Szalla turnde ook mee in deze categorie en werd 19e. Femke van den Berg uit Aalst turnde mee bij de pupillen in niveau 4. Ze toonde een goede wedstrijdmentaliteit en kreeg het zilver omgehangen. Op vloer turnde zij naar een monsterscore van 13,100 punten. Ook op de balk was zij zeer stabiel.

Bij niveau 5 turnden er veel meiden mee van Hamarithi. Lieke van der Meijden behaalde het zilver en turnde een mooie sprong en een altijd strakke brugoefening, wat haar specialiteit is. Romy Mans wist zeer knap het brons te pakken en haalde 13,900 op vloer. Op sprong kan zij nog trainen op mooie lichaamslijnen. Xanthi Kagiorgis uit Giessen turnde naar plek 11. Zij is altijd zeer stabiel op balk en liet ook deze finale zien haar hoofd koel te houden. Met 13,200 punten een super score. De Zaltbommelse Veerle Merks eindigde op de 17e plaats. Een mooie prestatie aangezien dit haar eerste wedstrijdseizoen is en een jaar jonger is dan de overige turnsters.

Blessureleed
Aida de Bijl kwam ook in actie tijdens deze finale en werd 25e. Het afgelopen seizoen heeft zij wat trainingen gemist en daardoor mist ze trainingsuren vergeleken met de concurrentie. Toch mocht ze zich afgelopen weekend melden in Amersfoort en is het een prestatie dat zij in de finale stond. Ninthe van Driel werd 27e, maar kon door blessureleed helaas niet in actie komen bij het onderdeel sprong en moest aangepaste oefeningen uitvoeren.

De Nederhemertse Roëlle Egas was de verrassing van de dag bij niveau 7. Dit meisje turnt pas sinds dit seizoen bij Hamarithi en maakt mooie progressie. In de voorwedstrijden turnde ze al netjes en vaak in de top 10; vandaag was er zelfs een podiumplaats voor haar. Ze kreeg het brons omgehangen en was de beste in haar categorie op balk.

De selectie van Hamarithi houdt op zaterdag 8 juni een jong talent dag. Deze wordt van 9:00 tot 10:30 uur gehouden in sporthal de Maaijenbogerd in Aalst. Aanmelden kan via Sjors Sportief of door middel van een mailtje naar: femkerooijens@hotmail.com