bird
woensdag 22 mei | 12.33 uur

Erwin Verheij terug als hoofdtrainer bij Well: 'Het voelt hier weer vertrouwd aan'

23-01-2024 12:10
uur
Door: Marry Bouman
220124_ErwinVerheij-Well-LR
Erwin Verheij op het besneeuwde hoofdveld op sportpark De Hoef. Foto: Henk de Koning

WELL - Met Erwin Verheij heeft vierdeklasser WSV Well een oude bekende aangetrokken als trainer voor de hoofdmacht. Tot zijn 25e speelde hij zelf in het blauw-wit en hij was er later ook nog een seizoen trainer van het tweede én drie seizoenen trainer van het eerste team.

Het trainerschap in Well wordt voor Erwin Verheij (47) geen gemakkelijke klus. Well is in de vierde klasse H de hekkensluiter met twee schamele puntjes. Vijf clubs degraderen. Het wordt een hels karwei om erin te blijven. “We moeten heel reëel zijn. Het wordt inderdaad enorm lastig. Maar we gaan positief beginnen aan de tweede competitiehelft. Onze insteek is om het plezier terug te winnen en een ander Well te laten zien”, steekt Verheij van wal.

De Wijk en Aalburger wil oude tijden doen laten herleven. “De tegenstanders moeten weer met knikkende knieën naar Well komen. Vroeger stonden we daar ook om bekend. Dat moet terugkeren.” Verheij weet dat zijn team voetballend misschien wat minder is, maar dat moet dan maar gecompenseerd worden. “Met genoeg inzet en beleving kun je ook wedstrijden winnen”, is zijn devies. Daar zal hij dus de komende weken hard aan werken.

Meerwaarde
Voor Verheij, die alweer heel wat jaartjes in Wijk en Aalburg woont, is ‘het terug zijn’ niets opzienbarends. “Ik heb altijd een zwak gehouden voor de club. Het voelt echt als een soort thuiskomen. Het voelt weer vertrouwd aan en voor mezelf geeft het ook rust”, verwoordt hij. Tussen zijn eerste en tweede periode bij zijn eerste liefde was Verheij trainer van onder meer ONI, Almkerk 2, Noordeloos, NOAD’32 en meest recent SV Capelle.

Onlangs kwam Well in het nieuws doordat een aantal spelers naar een lager elftal gingen. Iets waar Verheij’s voorganger Ron Laros niet blij mee was. De nieuwe oefenmeester weet niet precies wat er allemaal speelde. “Als je na acht wedstrijden niet meer wil, moet er meer achter zitten. Ik weet niet precies de reden, daar ben ik ook nog te kort voor bij de club. Ik zal natuurlijk met die spelers aan tafel gaan. Kijk, als ze van meerwaarde zijn voor het eerste, moet ik ermee aan de slag. We zullen zien hoe het verder gaat.”

Kort lontje
Van het huidige eerste elftal is er nog één speler in de Wellse gelederen die Erwin Verheij ook in zijn eerste termijn onder zijn hoede had. “Dat is Jan Lindhout die ik destijds nog heb laten debuteren. Die moet nu in de kracht van zijn leven zijn”, lacht Verheij. De rest van de selectie hoopt hij snel beter te leren kennen.

Dat geldt ook voor Kevin Paxton, die voor het team van waarde kan zijn als hij minder kaarten oploopt. “Ik heb de mannen natuurlijk nog maar drie of vier trainingen meegemaakt. Ik hoop ze inderdaad snel beter te leren kennen. Kevin is gelukkig weer speelgerechtigd. Hij heeft een kort lontje, zeg maar. Misschien heeft het iets te maken met zijn Engelse achtergrond, al vind ik ook wel dat er iets 'in' moet zitten bij een speler.”

Vrij
Well krijgt op 3 februari de eerste competitieklus na de winterstop voor de kiezen; de uitwedstrijd tegen ASH waar voormalig trainer Remy Schouwenaar aan het roer staat. “En dan zijn we weer twee weken vrij”, verzucht Verheij die net als veel andere trainers ook niet altijd snapt hoe de KNVB het programma invult.

Op 24 februari komt dan zijn ‘oude club’ NOAD’32 op bezoek. Kortom; twee confrontaties om naar uit te zien.

Tags

WSV Well,Erwin Verheij