bird
donderdag 13 juni | 17.59 uur

Eerste avond van Avondvierdaagse afgelast vanwege onweer

21-05-2024 11:13
uur
060722_Avondvierdaagsestart LR
In 2022 ging de Avondvierdaagse wel van start in Kerkdriel. Archieffoto: aangeleverd

KERKDRIEL - De eerste avond van de Avondvierdaagse Bommelerwaard, die dinsdagavond van start zou gaan in Kerkdriel, gaat niet door in verband met het verwachte onweer.

Het KNMI heeft code geel afgegeven en waarschuwt voor zware onweersbuien, met hagel en harde windstoten. Dat noopt de organisatie om de eerste avond te annuleren: "Dit is natuurlijk slecht nieuws voor alle wandelaars die zich hadden verheugd op de eerste avond van de Avondvierdaagse 2024 in Kerkdriel. Maar ook voor alle vrijwilligers en partners die al reikhalzend uitkeken naar de eerste wandelavond." 

"Voor een beetje regen en wind zijn we natuurlijk niet bang. Maar door het risico van het voorspelde weer met onweersbuien is besloten de wandeling van vandaag helaas niet door laten gaan. Deze beslissing is mede genomen na overleg en contact met het KNMI en met de Veiligheidsregio Gelderland Zuid,” aldus het bestuur van de Avondvierdaagse Bommelerwaard. 

De wandeling in Aalst van woensdagavond gaat wel door. Start en finish is dan bij voetbalvereniging Roda Boys aan de Veerdam in Aalst. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen op de startlocatie beschikbaar. Er kan ook worden geparkeerd bij recreatiegebied De Neswaarden, aan de Zaaiwaard in Aalst.

Tags

Avondvierdaagse