bird
maandag 04 maart | 23.12 uur

Dikke Bandenrace Plieger NK Veldrijden groot succes

09-01-2023 09:42
uur
dikkebanden_nkveldrijden_2023
Vijftig kinderen in de leeftijd van 2 t/m 12 jaar deden mee aan de Dikke Bandenrace in Zaltbommel. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL – In de uiterwaarden bij Zaltbommel werd zaterdag de ‘Dikke Bandenrace’ gehouden. Het was een goede voorbode voor het Plieger Nederlands Kampioenschap Veldrijden 2023 dat komende weekend wordt verreden.

Ruim vijftig enthousiaste en fanatieke jonge deelnemers stonden onder goede weersomstandigheden aan de start van de Dikke Bandenrace. De leeftijd varieerde van 2 jaar tot 12 jaar.

Blije gezichten
De organisatie had een deel van het echte NK-parcours afgezet, waarop de deelnemers één of meerdere ronden moesten rijden. Ondanks het zware zandstuk waren er bij de finish alleen maar blije gezichten.

Een 6 jaar oude deelnemer uit Den Bosch vertelde met een grote glimlach op zijn gezicht dat hij elke veldritwedstrijd met zijn vader op televisie keek. Komende zondag gaat hij ook kijken naar de wedstrijden op het parcours dat hij nu zelf al heeft gefietst.

Medaille
Als beloning voor het finishen van deze zware cross wachtte er voor iedere deelnemer een medaille en mooi fietsshirt na de finish.

Maatschappelijk doel
De organisatie van het Plieger NK Veldrijden 2023 organiseert naast het Nederlands Kampioenschap ook een aantal evenementen met een maatschappelijk doel. De dikke bandenrace werd georganiseerd in samenwerking met Ready2race van Team Jumbo Visma en heeft als doel om bewegen te stimuleren en de jeugd kennis te laten maken met het veldrijden.

Zaterdag 14 en zondag 15 januari
Het Plieger NK Veldrijden in Zaltbommel begint op zaterdag 14 januari met wedstrijden in verschillende categorieën. Zondag 15 januari zullen ook de professionals strijden om de nationale titels. De toegang is gratis.

Kijk voor het volledige programma op: www.nkveldrijden2023.nl

 

 

Tags

dikke bandenrace,nk veldrijden