bird
woensdag 22 mei | 12.53 uur

Brons voor Eljo Exalto en Leo van Dalen bij Arctic Adventure (met foto's)

31-01-2024 09:33
uur
310124_DeTruckers-arctic
Leo en Eljo met hun trofeeën. Foto: Facebookpagina Roadtrip Adventures Team 02: De Truckers

ZALTBOMMEL - Team 'De Truckers' van Eljo Exalto uit Aalst en Leo van Dalen uit Brakel heeft een derde plaats overgehouden aan Arctic Adventure. In totaal namen er vijftien teams deel, waarvan vier uit de Bommelerwaard. 

De teams gingen twee weken geleden de uitdaging aan om in tien dagen tijd op en neer te rijden naar de Noordkaap. Een rit van meer dan 7000 kilometer, waarbij ze onderweg opdrachten moesten uitvoeren om op die manier punten te verzamelen. Onder meer het zoeken van een specifiek museum, het fotograferen van treinstations en het opzoeken van verschillende vestigingen van een bekend Zweeds woonwarenhuis stonden op het lijstje met opdrachten.

(Tekst loopt door onder de foto's van de finish op de Markt in Zaltbommel. Foto's: Marielle Pelle)
Team de Nellies uit Ommeren werd de winnaar, tweede werd Team Outbase uit Zwijndrecht/De Meern en op de derde plaats eindigde dus 'De Truckers'. Naast dat team namen uit de Bommelerwaard ook Team Ozosnel van Bert Ruijsch en Dirk van Uden, Team van Doesburg Transport van Gijs van Doesburg en Bert Valkenburg en team Giddy up go van Hans en Marco van Bruchem deel. Deze Zaltbommelse teams behaalden respectievelijk een zesde, elfde en dertiende plaats.

De organisatie van Arctic Adventure is in handen van het bedrijf Road Trip Adventures, geleid door Maurice en Janine Moolenaar uit Zaltbommel. Ook is er een serviceteam meegegaan, bestaand uit de Bommelaren Martin Groeneveld, Rob Muller en Pim Nijland.

Tags

Arctic Challenge,Eljo Exalto,Leo van Dalen