bird
zaterdag 02 maart | 14.00 uur

Brandwijk Bommelerwaard Runners klaar voor 23e deelname aan Roparun

25-05-2023 12:12
uur
Door: Martin van Hemert
250523_RoparunBommelerwaardRunners
Doorkomst van de Bommelerwaard Runners in Deil in 2022. Foto: Koen Vandenput

BOMMELERWAARD - Traditiegetrouw nemen de Brandwijk Bommelerwaard Runners ook dit jaar weer deel aan de Roparun. Het is in het Pinksterweekend de 23e keer dat het team van Bommelerwaardse hardlopers van start gaat bij de monsterestafette voor structurele hulp aan mensen met kanker.

De Bommelerwaard Runners zullen onder teamnummer 76 het land dit jaar niet hoeven verlaten. De Bommelerwaarders staan weer aangemeld voor de Noord-route. De start zal zijn op zaterdagavond op vliegbasis Twente. Dan voert de route naar het noorden richting Groningen om via een lus terug naar Twente te gaan.

Vanuit Almelo gaat het dan via Zutphen naar de Veluwe. Via de brug bij Rhenen wordt de Betuwe bereikt. Op de vroege Tweede Pinksterdag volgt rond 8:00 uur de sfeervolle doorkomst in Deil. Bij het dorpshuis is iedereen van harte welkom om het team aan te moedigen, dat vervolgens via de Alblasserwaard richting Rotterdam loopt. Tenslotte is er de intocht op de Coolsingel.

Hospice
De Bommelerwaard Runners wisten in de loop der jaren al vele duizenden euro's bijeen te brengen voor structurele hulp aan mensen met kanker, onder andere door middel van de Promenadeloop, de Kerstboomactie en de lotenverkoop.

Een mooi voorbeeld van hulp is de bijdrage van maar liefst 70.000 euro die de Stichting Roparun beschikbaar stelde voor het interieur van Hospice De Samaritaan in Zaltbommel. Het team is tijdens de Roparun te volgen via social media of via de site www.Roparun.nl.

Tags

Brandwijk Bommelerwaard Runners,Roparun