bird
maandag 04 maart | 22.33 uur

Bommelerwaardse Paardendag voor jong en oud

30-08-2023 14:06
uur
Door: Britta Alink
paardendag 2023
Foto: aangeleverd

AMMERZODEN - Op het terrein van Gelderse Boys aan de Heiligenweg 6 in Ammerzoden wordt zaterdag 2 september weer de Bommelerwaardse Paardendag gehouden. De dag staat in het teken van Sport en Spektakel.

In de middag staan verschillende demonstraties op het programma. Zoals om 13:30 en om 14:30 uur een kür op muziek door het paardenviertal De Kánonne, dat al verschillende kampioenstitels heeft behaald. Om 14:00 en om 15:30 uur rijdt de showgroep Friesche Carroussel uit Etten-Leur een mooie kür op muziek waarbij de ruiters prachtige kostuums dragen.

Om 14:45 uur is er een demonstratie van Voltigevereniging De Wittegheit. De ruiters van deze club maken acrobatische bewegingen op de rijdende paarden. In de ochtend zijn de dressuurwedstrijden, 's middags de springwedstrijden.

Hobby Horse wedstrijd
Op het terrein is een strodorp ingericht met diverse kraampjes, kinderen kunnen geschminkt worden en er is dit jaar zelfs een Hobby Horse wedstrijd. Een wedstrijd waar kinderen vanaf vijf jaar aan mee kunnen doen.

Hierbij is het de bedoeling dat kinderen met hun stokpaardje een hindernis parcours afleggen of een dressuurproef rijden. In het strodorp is ook een deel gereserveerd voor de kleedjesmarkt, waar paardenliefhebbers hun gebruikte paardenspullen kunnen verkopen.

Strijden
Tijdens de officiële dressuur- en springwedstrijd wordt er gestreden om de beste van hun klasse te worden. Aan het eind van de dag vindt de overkamping plaats waarbij de besten gaan strijden wie er dit jaar Bommelerwaards kampioen wordt. Daarnaast is de bar en het terras de gehele dag open voor een hapje en een drankje. Oftewel een dag voor jong en oud, voor ieder wat wils met een hoop gezelligheid.

Het programma duurt van ongeveer 8:30 uur tot rond 17:00 uur. Kijk voor een volledig overzicht op: www.bwpaardendag.nl

Tags

Bommelerwaardse Paardendag,Gelderse Boys,paardensport