bird
zaterdag 02 maart | 15.26 uur

Bijzondere activiteiten bij Nivo Sparta in aanloop naar 75-jarig jubileum

12-10-2023 12:43
uur
Door: Martin van Hemert
watertoren
Nivo Sparta speelt zijn wedstrijden op sportpark De Watertoren. Foto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL - Voetbalvereniging Nivo Sparta bestaat zeventig jaar. Dat jubileum wordt gevierd met een feestavond, maar het vormt ook de aftrap van een periode van vele activiteiten in aanloop naar het 75-jarige jubileum van de Zaltbommelse voetbalclub, waaronder een jaarlijks terugkerende 'memorial day'.

Het was afgelopen donderdag precies 70 jaar geleden dat Na Inspanning Volgt Ontspanning-Sparta - kortweg Nivo Sparta - voor het eerst het levenslicht zag. In 1953 is Nivo Sparta niet alleen een voetbalclub, maar er wordt ook aan gymnastiek en wandelen gedaan. Hoe anders is dat nu; de club ademt voetbal en is op dat gebied uitgegroeid tot een begrip in de Bommelerwaard.

Evenementen
Nadat de lang gekoesterde wens van een verhuizing naar sportcomplex De Watertoren in 2016 in vervulling gaat, is de club naar eigen zeggen klaar voor de toekomst en dat blijkt ook gezien het grote ledenbestand anno 2023. Hen wacht nu een periode van vijf jaar die bol van de activiteiten zal staan.

Een speciaal opgerichte commissie organiseert in aanloop naar het 75-jarig jubileum in 2028 allerlei kleine en grote activiteiten en evenementen, te beginnen met een feestavond met muziek om op die manier het 70-jarig jubileum te vieren. De datum waarop deze avond zal plaatsvinden wordt nog kenbaar gemaakt aan leden en oud-leden.

Memorial Day
De commissie is nog volop bezig met het bedenken van activiteiten die daarna de revue gaan passeren, al wil voorzitter Hans van den Bighelaar wel een klein tipje van de sluier oplichten: "Zoals bij elke vereniging ontvallen er ook bij ons af en toe leden. We gaan daarna vaak door in de 'vaart der volkeren', maar we vinden het belangrijk om onze overleden leden op een bepaald moment te herdenken."

"Daarom zijn we van plan om een jaarlijkse memorial day te introduceren; speciaal voor de nabestaanden van leden die in dat seizoen helaas zijn overleden", legt Van den Bighelaar uit. "Zo laten we zien dat we meer zijn dan 'zomaar' een voetbalvereniging." 

Tags

Nivo Sparta,memorial day,70-jarig jubileum