Bekeruitschakeling voor dapper strijdend MHC Bommelerwaard

09-10-2023 14:08
uur
091023_MHCB-Culemborg-GijsvTuijl-LR
De supporters zorgden voor een sfeervolle ambiance. Rechts de spelers van MHC Bommelerwaard. Foto: Gijs van Tuijl

ZALTBOMMEL - De tweede ronde van het bekertoernooi 'Silver Cup' is vrijdagavond het eindstation geworden voor de heren 1 van MHC Bommelerwaard. De derdeklasser uit Zaltbommel moest in eigen huis het hoofd buigen na een 0-2 nederlaag tegen competitiegenoot CMHC uit Culemborg.

Supporters kijken ieder seizoen reikhalzend uit naar de bekerwedstrijden, die doorgaans spectaculair en sfeervol zijn. In de eerste ronde wist MHC Bommelerwaard de Heren 1 van Vlijmen te verslaan en nu wachtte het Heren 1-team van Culemborg. Onder de rook van een groot aantal fakkels betraden de matadoren van heren 1 van Zaltbommel en Culemborg zichtbaar onder de indruk het veld.

Hoge druk
Na het fluitsignaal nam MHC Bommelerwaard het initiatief. De thuisploeg liet meteen zien dat er voor Culemborg weinig te halen zou zijn in Zaltbommel. De ene aanval na de andere ging richting het doel van Culemborg, dat slechts sporadisch onder de druk van MHC Bommelerwaard uit zou komen. Ondanks de hoge druk van de Zaltbommelaren en de nodige kansen werd er niet gescoord door beide teams.

Daar kwam in het tweede kwart verandering in, toen Culemborg in de 25e minuut een strafcorner benutte. Een tegenslag, maar 'Bommelerwaard' bleef doorgaan met aanvallen. Er werd echter niet meer gescoord en met een 0-1 tussenstand ging men de rust in.

Scherpte
Na het fluitsignaal van het derde kwart was de thuisploeg nog niet helemaal bij de les, want Culemborg plaatste een goede aanval en dat resulteerde in een veldgoal. Zodoende keek MHC Bommelerwaard in de 50e minuut tegen een 0-2 achterstand aan, maar er was nog tijd genoeg om de achterstand om te buigen naar winst. De Zaltbommelse hockeymannen waren sterker, lieten de kopjes niet hangen, maar zetten de schouders eronder.

Dat resulteerde in de ene mooie aanval na de andere, maar vanwege een gebrek aan scherpte en een uitblinkende keeper aan Culemborgse zijde bleef de thuisploeg op nul doelpunten staan. Ondanks de vele aanmoedigingen van het publiek en meer dan honderd procent inzet werd er niet meer gescoord. Na zeventig minuten werd er afgefloten en liep Culemborg als winnaar van het veld, na een wedstrijd die een hoge amusementswaarde had.Zodoende wist MHC Bommelerwaard het doel - overwinteren in het bekertoernooi - niet te verwezenlijken. Volgend seizoen dient daar zich een nieuwe kans voor aan.

DDe volgende reguliere competitiewedstrijd van MHC Bommelerwaard is op zondag 15 oktober tegen Pelikaan Heren 1. Die thuiswedstrijd begint om 14:45 uur.