bird
maandag 15 april | 20.33 uur

Aanvoerder BZC’14 rekent op kampioenschap dit jaar

18-03-2024 11:28
uur
Door: Marry Bouman
diewe kolbach_archieffoto_gijs van tuijl
Diewe Kolbach snelt voorbij twee verdedigers in het duel met Kerkwijk vorig jaar. (archieffoto: Gijs van Tuijl)

BRAKEL/ZUILICHEM - Met nog zes wedstrijden te gaan, leidt BZC ’14 in de vierde klasse H de dans om het kampioenschap en de daarmee gepaard gaande promotie naar de derde klasse. De fusieclub uit Brakel/Zuilichem heeft momenteel drie punten meer dan de belagers Haaften en Herovina die allebei een wedstrijd meer hebben gespeeld.

“Als we dit jaar geen kampioen worden, worden we het nooit meer”, klinkt het stellig uit de mond van aanvoerder Diewe Kolbach. Ze willen bij BZC ’14 graag een trede hoger waar voor het laatst in het seizoen 2021/2022 nog in werd geacteerd.

Waarschuwing
Toch moet de koploper bij de les blijven. Kolbach en zijn kornuiten weten wat hen te doen staat. Een waarschuwing kregen zij vorige week dinsdag al. Ze werden in de inhaalwedstrijd bij vv BRC volledig afgetroefd (4-1 verlies). “Dat was niet best van ons. Ja, waardoor? Het was een avondwedstrijd met regen en kunstgras. Dat laatste ligt ons ook niet best. Op kunstgras verliezen we bijna alles. BRC was gewoon beter, feller en wij gaven ons niet voor de honderd procent. Wij dachten het zal vandaag ook wel lukken. Nee, het was niet best van ons”, laat Kolbach nog even zijn licht schijnen op de miskleun.

3-1 tegen Kerkwijk
Maar afgelopen zaterdag kon het allemaal weer naar de achtergrond. Het werd een soort geluk bij een ongeluk. BZC ’14 won zelf van Kerkwijk (3-1) en keek om kwart over vier glimlachend naar de andere uitslagen. Zowel Haaften als Herovina hadden verloren. “Dat hadden wij niet verwacht dat Herovina van Vuren zou verliezen en Haaften van NOAD’32. Maar wel heel lekker natuurlijk”, lacht de 24-jarige Zuilichemse rijschoolhouder.

Scherp zijn
Kijkend naar de nog te spelen wedstrijden, lijkt BZC ’14 het karwei gemakkelijk te moeten kunnen klaren. Het krijgt bijna allemaal tegenstanders uit de onderste regionen. “Wij hebben de top vier al gehad. Alleen uit naar MVV ’58 is een lastige. Ook kunstgras daar. Dan moeten we aan de bak. We zullen dan scherp moeten zijn”, weet Kolbach waar zijn ploeg aan toe is.

Aantrekkelijk
Weer lekker spelen in de derde klasse hoeft dus geen utopie te zijn voor BZC ’14. “Voor mij persoonlijk ook heel aantrekkelijk om derde klasse te spelen. Er wordt beter gevoetbald. Ook wellicht aantrekkelijk voor spelers uit de omgeving om bij ons te komen spelen”, zegt Kolbach, die een fervent supporter van PSV is en vorige week ook nog het Champions Leaque duel met Dortmund bezocht.

Dat bij BZC ’14 spelers van buitenaf welkom zijn, blijkt al uit de samenstelling van de huidige selectie van trainer Mo Duzgun. Sven Noordijk, Osman Aslan (overigens geblesseerd), Semih Kaplan en Ayhan Uslu kunnen net iets extra’s brengen. Versterking is er zo dadelijk overigens ook nodig want een aantal oudere spelers doet een stapje terug. “Dat zijn Jasper Gouda Quint, Bert van Dalen en Arjan van der Werken”, legt Kolbach uit. “En Michel Kooijman twijfelt nog of ie doorgaat.”

Achterin
Diewe Kolbach zelf hoopt nog lang ‘mee te ballen'. Opgegroeid in Poederoijen monsterde hij als voetballertje destijds aan bij de vv Zuilichem, de ene helft van de fusieclub. Hij maakte een uitstapje naar de jeugd van Kozakken Boys en kwam ook nog even uit voor buurman Roda Boys/Bommelerwaard om vervolgens terug te keren naar BZC '14. In het toekomstig kampioensteam staat hij momenteel centraal achterin. "Ik ben nu nodig in de achterste linie, maar liever speel ik op het middenveld”, laat hij tot slot nog even zijn hart spreken.

Marry Bouman

 

Tags

bzc'14,diewe kolbach