bird
zondag 16 juni | 07.33 uur

22e recreatieve 1/8 triatlon op zaterdag 26 augustus

28-07-2023 12:29
uur
Door: Martin van Hemert
290822_TriatlonBWGTV-LR
Sfeerbeeld van de start van de 21e editie. Foto: BWG TV

BOMMELERWAARD – Voor de 22e keer organiseert Stichting Wielersupport Zaltbommelse Renners op zaterdag 26 augustus de Paul Meijering 22e recreatieve 1/8 triatlon.

De start is om 14:00 uur in de Tijningenplas aan de Wielkamp voor 500 meter zwemmen, waarna er twintig kilometer op de fiets af te leggen is over de Waalbandijk richting Zuilichem en terug via de Uilkerweg en Middelkampseweg naar het wisselpunt bij SBO Toermalijn aan de Wielkamp.

Hier worden de schoenen gewisseld om voor vijf kilometer door Zaltbommel naar de finish aan de Waalkade te lopen. De benodigde vergunningen en toezeggingen voor gebruik van kleedruimte zijn inmiddels binnen, de laatste voorbereidingen worden momenteel getroffen.

Waterkwaliteit
Inschrijven kan sinds enige weken en er hebben zich al diverse deelnemers aangemeld. Bij voorinschrijving bedragen de kosten 7,50 euro. Op de dag zelf kan men ook inschrijven en dan zijn de kosten 10 euro. Deelname staat open voor iedereen vanaf 12 jaar. Mocht er wegens de waterkwaliteit niet gezwommen kunnen worden, dan maakt de organisatie er een run-bike-run van. Het zwemdeel wordt dan omgezet in een eerste loopdeel van twee kilometer, oftewel twee rondjes om de Tijningenplas.

De laatste informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website www.wielersupport.nl. BWG TV maakte vorig jaar een videoreportage over de 1/8 triatlon, deze is hieronder te vinden.

Tags

1/8 triatlon,Paul Meijering,Stichting Wielersupport Zaltbommelse Renners