bird
zondag 16 juni | 09.11 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 51

21-12-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
nieuwjaarskaart 2023
Nieuwjaarskaart

Vuurwerkoverlast? Meld het!

Het eind van het jaar komt in zicht. En daarmee helaas ook het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Ervaart u al vuurwerkoverlast? Meld het dan!

Hoe meld ik vuurwerkoverlast?
Ga naar www.zaltbommel.nl. Kies hier voor de knop ‘melding doen’ en klik daarna op de knop ‘direct melden’. Vink ‘Overlast en kleine ergernissen’ aan en dan ‘Vuurwerk’. Vul vervolgens de gevraagde gegevens in. Heeft u geen internet? Bel dan (tijdens kantooruren) met ons via: 14 0418.

Wat gebeurt er met mijn melding?
Onze handhavers gaan binnen hun werktijden zo snel mogelijk op de meldingen af. Ook houden zij de locatie de dagen erna extra in de gaten. De handhavers zijn niet altijd in uniform en in een dienstauto. Het is dus voor u niet altijd zichtbaar of uw melding wordt opgevolgd. Vanaf 1 december lopen de handhavers extra rond, ook in de avonduren.

Spoedsituatie of verdenking opslag illegaal vuurwerk?

  • Bij spoed en gevaarlijke situaties belt u naar 112
  • Bij verdenking illegale opslag vuurwerk belt u de politie op 0900 – 88 44. Wilt u anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl, onder de knop ‘meld anoniem’.

 


 

Onderhoudssubsidie Monumenten 2023

Bent u eigenaar van een gemeentelijk monument? Dan komt u in 2023 waarschijnlijk voor een onderhoudssubsidie in aanmerking. Wilt u gebruik maken van deze subsidie? Dien uw subsidieaanvraag zo snel en zo compleet mogelijk ná 1 januari 2023 in. Er is in totaal € 50.000,- beschikbaar. We behandelen de aanvragen in de volgorde van ontvangst.

Meer informatie over onderhoudssubsidie, het aanvraagformulier en de ubsidieverordening Monumenten Zaltbommel 2005 vindt u op www.zaltbommel.nl.


 


 

De Bommelerwaard in 2040

In oktober heeft de gemeenteraad de Omgevingsvisie Bommelerwaard vastgesteld. In dit document vertelt de gemeente hoe ze met de fysieke leefomgeving wil omgaan. Een fysieke leefomgeving gaat over de omgeving waarin we leven, wonen, werken en recreëren. Daarbij gaat het over de onderwerpen zoals klimaat, landschap, gezondheid, landbouw, bedrijvigheid en voorzieningen.

Samen
De gemeente Zaltbommel en Maasdriel hebben het document samen met inwoners, ondernemers en organisaties uit de Bommelerwaard opgesteld. De ambities in de visie zijn gericht op 2040. De komende jaren gaan we ons best doen om die ambities te realiseren. Dit doen we waar mogelijk in samenwerking met partners in de regio, zoals buurgemeenten, het waterschap en de provincie.

Samenvatting
Bent u benieuwd wat er in het document staat beschreven? Lees dan de speciaal gemaakte samenvatting voor onze gemeente op www.zaltbommel.nl en zoek op omgevingsvisie. U vindt op deze pagina ook een link naar de volledige Omgevingsvisie Bommelerwaard.


 

Raadsnieuws

Raadsvergadering 15 december 2022
Afgelopen donderdagavond 15 december was de raadsvergadering van de gemeenteraad van Zaltbommel.

De vergadering
Tijdens de vergadering zijn alle geagendeerde voorstellen aangenomen. Daarnaast zijn er een aantal moties ingediend over financiële onafhankelijkheid van vrouwen en over de grondtransactie Weitjesweg – Langerak, naar aanleiding van een brief van de provincie.

Raadslid en oud-wethouder Adrie Bragt heeft aangegeven te gaan stoppen als raadslid. Ook stond de raad stil bij het overlijden van raadslid Anneliese van Oort en oud-raadslid Berend Dingemans.

Meer informatie?
Om de vergadering terug te kijken en de stukken in te zien kunt u via internet de volgende site bezoeken: https://zaltbommel.notubiz.nl/vergadering/906870.


 


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie