bird
zaterdag 02 maart | 14.38 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 49 2023

06-12-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
hoofdartikel 1

Meld Misdaad Anoniem: wie u bent blijft onbekend

Weet u iets over criminele activiteiten? Hebt u iets gezien of herkent u iemand op beelden? Dan is dat waardevolle informatie die ertoe kan leiden dat daders worden opgespoord en criminaliteit wordt gestopt. Maar wanneer de dader u ook kent, voelt u zich misschien niet veilig om met naam en toenaam te melden. Daarom is er Meld Misdaad Anoniem, kortweg M.

Wie u bent blijft onbekend
Bij M. staat de anonimiteit van de melder op de eerste plaats. Wie u bent, blijft onbekend. Om uw anonimiteit te garanderen gaan zij heel ver.

 • M. staat volledig los van de politie
 • M. neemt geen gesprekken op
 • M. ziet geen IP-adres of telefoonnummer
 • M. slaat geen gegevens op
 • U hoort nooit meer van M. na uw melding

U kunt veilig iets doen voor een veilige omgeving
De informatie die u anoniem doorgeeft, kan ervoor zorgen dat uw leefomgeving een stukje veiliger wordt. De tienduizenden waardevolle meldingen die M. de afgelopen jaren ontving, hebben de politie, gemeenten en opsporingsinstanties geholpen om veel criminaliteit op te sporen. Dus twijfel u om misdaad te melden? Help onze gemeente veiliger worden. Meld het via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl

Contact
M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in de weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kunt u 24/7 online melden in een beveiligde omgeving via meldmisdaadanoniem.nl.


 

Vuurwerkoverlast? Meld het!

Het eind van het jaar komt in zicht. En daarmee helaas ook het vroegtijdig afsteken van vuurwerk.  Ervaart u al vuurwerkoverlast? Meld het dan!

Hoe kan ik vuurwerkoverlast melden?
Ga naar www.zaltbommel.nl. Kies hier voor de knop ‘melding doen’ en klik daarna op de knop ‘direct melden’. Vink ‘Overlast en kleine ergernissen’ aan en dan ‘Vuurwerk’. Vul vervolgens de gevraagde gegevens in. Heeft u geen internet? Bel dan (tijdens openingstijden) met ons via 14 0418.

Onze handhavers gaan zo snel mogelijk op meldingen af
Onze handhavers gaan, binnen hun werktijden, zo snel mogelijk op de meldingen af. Ook houden zij de locatie de dagen erna extra in de gaten. De handhavers zijn niet altijd in uniform en in een dienstauto. Het is dus voor u niet altijd zichtbaar of uw melding wordt opgevolgd. Deze maand lopen de handhavers extra rond, ook in de avonduren.

Spoedsituatie of verdenking opslag illegaal vuurwerk?
Bij spoed en gevaarlijke situaties belt u naar 112. Bij verdenking illegale opslag vuurwerk belt u de politie op 0900 – 88 44. Wilt u anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl, onder de knop ‘meld anoniem’.


 

Decemberdrukte

De maand december staat bekend als een gezellige, maar drukke maand. Al die drukte kan zich op verschillende manieren uiten. Gevoel van spanning (want ook iets leuks kan voor spanning zorgen), slechter slapen, beperkte concentratie en fysieke onrust (stuiteren door het huis). Wat zou dan kunnen helpen?

Zorg voor overzicht
Om de drukte het hoofd te bieden helpt het om een overzicht te maken. Er zijn verschillende aftelkalenders te vinden op het internet, maar je kan er natuurlijk ook een zelf knutselen. Overzicht zorgt voor rust en duidelijkheid en geeft je de kans om kinderen uit te leggen dat ze nog even moeten wachten. Jullie kunnen samen aftellen naar de volgende activiteit. Ook geeft het meteen een goed beeld over of de planning niet te vol is. Wees een beetje lief voor jezelf, vraag niet teveel van jezelf en je gezin. Wees realistisch in je verwachtingen. Kijk wat echt door moet gaan en wat overgeslagen kan worden. Bouw voldoende momenten van rust en eigen tijd in. En ook in de uitvoering hoeft het niet altijd een 10 met griffel te zijn.

Meer informatie of vragen?
Ervaar je deze periode als heel pittig of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met Buurtzorg Jong. Voor Zaltbommel stad: zaltbommelstad@bzjong.nl, 06-12597553. Voor de dorpen: zaltbommeldorpen@bzjong.nl, 06-20744148.


 

Onderhoudssubsidie Monumenten 2024

Bent u eigenaar van een gemeentelijk monument? Dan komt u in 2024 waarschijnlijk voor een onderhoudssubsidie in aanmerking. Wilt u gebruik maken van deze subsidie? Dien uw subsidieaanvraag zo snel en zo compleet mogelijk ná 1 januari 2024 in. Er is in totaal € 50.000,- beschikbaar. We behandelen de aanvragen in de volgorde van ontvangst.

Meer informatie leest u op www.zaltbommel.nl (zoek op onderhoudssubsidie).


 

Raadsnieuws

Terugkoppeling carrouselvergadering 30 november
Donderdagavond 30 november was de carrouselvergadering van de gemeenteraad. De gemeenteraad bepaalde hoe onderstaande agendastukken in de raadsvergadering van 14 december behandeld worden.

Hamerstukken

 • Regiovisie Jeugdhulp
 • Kaderbrief GGD
 • Bestemmingsplan Zuilichem, Waaldijk 18
 • Bestemmingsplan Kerkwijk Sarskampseweg naast 7
 • Bestuursrapportage 2023 BVEB

Bespreekstukken

 • Rapport ondermijning - Rekenkamercommissie
 • Activeren grondexploitatie de Tol

Meer informatie
De gemeenteraad sprak ook met inwoners over de plannen voor groot onderhoud van de Steenweg en het Binnenstadsfonds. Daarnaast stelde de gemeenteraad vragen aan de wethouder over de Sint-Maartenskerk.

Via zaltbommel.raadsinformatiesysteem.nl kunt u alle vergaderstukken bekijken en de vergadering terugluisteren.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie