bird
vrijdag 19 april | 13.55 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 48

30-11-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
Melding openbare verlichting

Lantaarnpaal defect? Meld het ons

Tijdens koud en natte weersomstandigheden zijn er meer storingen aan het verlichtingsnet dan gebruikelijk.

Storing doorgeven
Ziet u lantaarnpalen die niet verlicht zijn? Geef uw storing dan aan ons door via het algemene telefoonnummer 14 0418, via de BuitenBeter app of op onze website. Wij geven de melding zo nodig door aan Liander.

U meldt een storing en dan?
Het is afhankelijk van wat voor storing u doorgeeft wat er met uw melding gebeurt. Let op: Liander heeft een standaard doorlooptijd van 10 werkdagen om problemen op te lossen bij complexere problemen.

-  Eén kapotte lantaarnpaal: meldingen die over bovengrondse storingen gaan, zoals wanneer er één lantaarnpaal stuk is, lossen wij als gemeente op. Wij houden deze bovengrondse meldingen bij en maken ongeveer twee keer per maand een reparatieronde. Het kan dus even duren voordat een defecte lantaarnpaal gerepareerd is.

-  Hele straatverlichting werkt niet: ondergrondse storingen, bijvoorbeeld wanneer de hele straatverlichting is uitgevallen, geven we door aan het servicecentrum van netbeheerder Liander. Zij zijn verantwoordelijk voor het verlichtingsnet en zorgen voor het herstel van de verlichting. Soms duren storingen langer voor het opgelost is. Bijvoorbeeld als de weg opengebroken moet worden.

Storing aan elektriciteitsnet
Naast de storingen aan verlichting zijn er ook storingen aan het elektriciteitsnet. Hierdoor kan de stroomvoorziening in uw woning wegvallen. Deze storingen behandelt Liander met voorrang, waardoor minder urgente verlichtingsstoringen doorschuiven.


 

Goed idee? Doe er iets mee!

Woont u in gemeente Zaltbommel of bevindt uw vereniging/stichting zich in de gemeente? Heeft u een goed idee dat de leefbaarheid van de gemeente verhoogd? En wilt u dit idee zelf uitvoeren? Laat het ons weten! We helpen u graag een handje. Als uw idee voldoet aan een aantal voorwaarden, dan kunnen we u ondersteunen met  (financiële) middelen. Ook wel subsidie genoemd.

Meer weten of subsidie aanvragen?
Deze subsidie kunt u in 2022 en 2023 aanvragen. Wilt u meer weten over de subsidie, waaraan uw idee moet voldoen en hoe u het kunt aanvragen? Deze informatie vindt u op onze website. Ga naar www.zaltbommel.nl en ‘subsidieregeling Goed Idee, doe er iets mee’


 

Ruim brandbare en gevaarlijke materialen op

De jaarwisseling is alweer in zicht. Een feestelijke traditie. Helaas gaat dit vaak gepaard met branden en schade in onze gemeente. De branden zorgen voor veel overlast en zijn bovendien gevaarlijk. Daarom vragen wij u mogelijk gevaarlijke of brandbare materialen rondom uw woning voor 20 december op te ruimen. Zo voorkomt uw schade.

Wat zijn gevaarlijke of brandbare materialen?
Gevaarlijke of brandbare materialen zijn bijvoorbeeld losliggende stenen, platen, pallets, bouwmaterialen en autobanden. Het advies is deze uit het zicht te leggen of deze tijdig af te voeren.

Bent u aan het verbouwen en heeft u een afvalcontainer staan? Leeg deze dan voor 20 december en/of sluit deze af.

Samen staan we sterk!
Samen met u, de politie en brandweer zorgen wij in de aanloop naar de jaarwisseling voor een opgeruimde gemeente.

U vindt meer informatie over de jaarwisseling op onze website www.zaltbommel.nl. Ga dan naar themapagina ‘oud en nieuw’. De komende tijd plaatsen wij daar alle informatie op die van u van belang is.


 

Onderhoudssubsidie monumenten 2023

Bent u eigenaar van een gemeentelijk monument? Dan komt u in 2023 waarschijnlijk voor een onderhoudssubsidie in aanmerking. Wilt u gebruik maken van deze subsidie? Dien uw subsidieaanvraag zo snel en zo compleet mogelijk ná 1 januari 2023 in. Er is in totaal € 50.000,- beschikbaar. We behandelen de aanvragen in de volgorde van ontvangst.

Meer informatie over onderhoudssubsidie, het aanvraagformulier en de Subsidieverordening Monumenten Zaltbommel 2005 vindt u op www.zaltbommel.nl.


 

Meer weten over gemeentelijke inkomensregelingen?

Samen met gemeente Maasdriel vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ook inwoners met een laag inkomen. Daarom zijn er verschillende regelingen waar inwoners gebruik van kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan de collectieve zorgverzekering, de energietoeslag of bijzondere bijstand.

Spreekuur voor inwoners Maasdriel en Zaltbommel
Bent u benieuwd of u recht hebt op een regeling? Maakt u al gebruik van een regeling en hebt u daar een vraag over? Wilt u meer informatie over de verschillende regelingen? Medewerkers van de gemeente helpen u op het gemeentekantoor Maasdriel graag verder. Afspraak inplannen? Dit kan op woensdag 14, 21 of 28 december tussen 9:30 en 12:30 uur. Meer informatie leest u in het nieuwsbericht op www.zaltbommel.nl.


 

 


 

 

Raadsnieuws

Carrouselvergadering 1 december 2022
Donderdagavond 1 december is de Carrouselvergadering van de gemeenteraad van Zaltbommel.

Agenda
De volgende agendapunten worden besproken:

  1. Bestemmingsplan Waluwe III
  2. Vangnetregeling inflatie energie
  3. Belastingverordeningen 2023
  4. Beleidsplan en beleidsregels schuldhulpverlening

Meer informatie?
Voor de rest van de agenda kunt u via internet zaltbommel.notubiz.nl/bijeenkomst/906868 bezoeken. Hier kunt u ook de vergadering live volgen of terugkijken.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie