bird
zondag 16 juni | 08.56 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 47

23-11-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
Afbeelding inbraakpreventie

Licht zet inbrekers in het zicht

Inbrekers zijn in de wintermaanden het meest actief in de vooravond. Want als het ’s avonds donker is en er brandt op dat moment geen licht in een woning, weet een inbreker dat er niemand thuis is.

Met een eenvoudige tijdschakelaar op uw binnen- en buitenverlichting kunt u dit voorkomen. Maar alleen verlichting is niet genoeg. Inbrekers slaan graag toe zonder dat toevallige voorbijgangers hen kunnen zien. Kijk daarom eens kritisch naar uw eigen huis. Zijn er plekken waar het zicht slecht is, zoals een raam met een grote struik ervoor of een niet verlicht portiek of voorportaal?

90% minder kans op inbraak met goed hang- en sluitwerk
Hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen vermindert de kans op een inbraak met maar liefst negentig procent! De combinatie van zicht, verlichting en inbraakwerend hang- en sluitwerk maakt dat de kans op een inbraak kleiner en de kans op ontdekking groter wordt.

Preventietips: zorg voor zicht en licht
Een inbreker heeft slechts dertig seconden nodig om in te breken. Als het langer duurt, breekt hij vaak zijn poging af. Een aantal tips om het een inbreker lastig te maken:

  • Plaats inbraakwerend hang- en sluitwerk, voorzien van het SKG-sterkeurmerk.
  • Sluit ramen en deuren goed af, draai ze op het nachtslot en berg de sleutels op, ook al bent u maar even weg.
  • Maak gebruik van tijdschakelaars op uw verlichting. Vaak verlaten mensen in de loop van de dag hun huis om pas in de avond terug te keren in een donkere woning.
  • Maak afspraken met uw buren om een oogje in het zeil te houden.

112, daar pak je ook woninginbrekers mee
U kent uw wijk het beste. Als u denkt dat er iets niet in orde is, dan is dat meestal ook zo. Ziet u verdachte personen in uw buurt die veel aandacht hebben voor woningen? Bel dan direct de politie via 112. Let erop hoe ze eruit zien en in welke richting ze vertrekken zodat u dit aan de politie kunt doorgeven.


 

Volgende stap woningbouwontwikkeling Akwamarijn - Thorbeckestraat Zaltbommel

Wij zijn eigenaar van het perceel waar voormalig sporthal De Ring en zwembad Akwamarijn zijn gevestigd. Dit gebied (een gedeelte van het perceel ZBM00-H-1554) bevindt zich aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. De gemeente is voornemens om hier woningbouw mogelijk te maken en de grond bouwrijp te verkopen aan een projectontwikkelaar. Geïnteresseerde marktpartijen kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de selectieprocedure.

Bent u projectontwikkelaar en heeft u interesse?
Lees meer over het realisatieplan, de tijdsplanning en hoe u zich kunt inschrijven voor de selectieprocedure op onze website. Ga naar www.zaltbommel.nl, themapagina ‘Wonen en leven’ en kies voor deelonderwerp ‘Verkoop gemeentegronden’.


 

Voedselkast door en voor elkaar

Vanaf maandag 21 november staat er een voedselkast in de ontvangsthal van het gemeentekantoor in Zaltbommel. Wethouder Bouchtaoui verzorgde samen met Buurtteam Zaltbommel en ‘De Helpende Handjes’ de opening. De voedselkast komt in een tijd dat het leven alsmaar duurder wordt en veel mensen moeite hebben om rond te komen.

Geven en ontvangen
Wethouder Bouchtaoui: “Stijgende prijzen zorgen ervoor dat steeds meer inwoners hun boodschappen moeilijk kunnen betalen. De voedselkast is er door en voor de inwoners. Iedereen die iets nodig heeft, pakt er iets uit. En iedereen die wat kan missen, zet er iets in.” Het idee achter de voedselkast is dus ‘geven en ontvangen zijn één’. Inwoners mogen de kast vullen met producten die lang houdbaar zijn zoals blikken soep, koeken, potjes groente, macaroni, en andere levensmiddelen. Verzorgingsproducten zoals shampoo of tandpasta zijn ook welkom.

Meer informatie?
De voedselkast is geopend tijdens de openingstijden van het gemeentekantoor aan de Hogeweg 11. Meer informatie is verkrijgbaar bij het Buurtteam Zaltbommel via 06-12985819.


 

Hulp nodig bij aanvragen energietoeslag?

Komt u in aanmerking voor energietoeslag en heeft u deze nog niet aangevraagd? En wilt u hulp of advies bij de aanvraag? Wij helpen u graag! Maak een afspraak via telefoonnummer 14 0418.

Wat is energietoeslag?
De prijs van elektriciteit en gas is de afgelopen maanden gestegen. Huishoudens met een laag inkomen kunnen daarom in 2022 eenmalig een bedrag van € 1.300,- (per huishouden) krijgen. Dit heet ‘energietoeslag’. Met dit extra geld kan (een deel van) de energiekosten betaald worden. Meer informatie over de energietoeslag en of u in aanmerking komt vindt u op onze website www.zaltbommel.nl via de groene knop ‘Energietoeslag’.


 

 


 

Raadsnieuws

Raadsvergadering 24 november 2022
Donderdagavond 24 november is om 20.00 uur de raadsvergadering van de gemeenteraad van Zaltbommel.

Agenda
Op de agenda staat onder andere:

  1. Preventie- en Handhavingsplan Alcohol 2022 – 2026
  2. Multifunctionele ontwikkeling op het perceel aan het sportpark De Watertoren te Zaltbommel
  3. Vaststellen beleid huisvesting internationale werknemersgemeente Zaltbommel wijziging 2022

Meer informatie?
U kunt de verdere agenda inzien op zaltbommel.notubiz.nl/vergadering/906869. Ook kunt u via deze pagina de vergadering live volgen of naderhand terugkijken.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie