bird
donderdag 13 juni | 18.28 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 20 2024

15-05-2024 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
20240429_ZB25jaar_Nancy_Roberto6

Het zilveren verhaal van De Eetgelegenheid

Gemeente Zaltbommel bestaat 25 jaar! Het hele jaar door vertellen we het ‘zilveren’ verhaal van iemand uit onze bruisende gemeenschap. Deze week staat het verhaal van het restaurant De Eetgelegenheid centraal. Sinds 1999 zijn Roberto Hoeppe en Nancy Hoeppe de trotse eigenaars van dit unieke restaurant in de binnenstad van Zaltbommel.

Het pand aan de Waterstraat is voor Nancy en Roberto meer dan alleen een restaurant. Zij wonen namelijk ook al 25 jaar, samen met hun drie kinderen, boven het restaurant en dat bevalt hun goed. Er is natuurlijk wel weinig scheiding tussen werk en thuis maar dat heeft ook veel voordelen: “Vroeger toen de kinderen klein waren was het ook heel gemakkelijk. Je was aan het werk maar eigenlijk ook thuis”, zo vertelt Roberto.

Gezellig en huiselijk
Ook een voordeel van een ‘restaurant aan huis’ is dat Roberto en Nancy altijd zelf in het restaurant aanwezig zijn. Roberto: “Samen met onze medewerkers hebben we een gezellig huiskamer restaurant, het is intiem, kleinschalig en met veel persoonlijke aandacht. Dat vinden wij heel belangrijk en de gasten waarderen dit ook enorm. “We hebben door de jaren heen veel vaste gasten gekregen en dat geeft wel aan dat de gasten zeer tevreden zijn.”

Een bijzonder restaurant met een verleden
Het restaurant zit op een prachtige locatie naast de Waterpoort en heeft als een van de weinige horecagelegenheden in Zaltbommel een terras direct naast een stadspoort. Een unieke plek. Het pand aan de Waterstraat is dan ook al heel lang nauw verbonden met de horeca. Roberto vertelt: “Zo’n 60 jaar geleden kwam hier de eerste cafetaria in Zaltbommel. Lies van der Kaaij was hiervan de eigenaar. Hij was destijds echt een begrip in Zaltbommel. Toen Roberto en Nancy 25 jaar geleden begonnen zat in het pand ook een restaurant. Nancy en Roberto hebben hun eigen unieke draai gegeven aan De Eetgelegenheid door internationale gerechten te combineren met lokale producten. “Er staat nu zelfs een wijn uit Aalst op de kaart, dat dit kan vinden wij fantastisch!”, aldus Nancy.

Ondernemerschap en Zaltbommel
Roberto en Nancy wonen en werken al vele jaren heel fijn in de stad Zaltbommel. “Zaltbommel heeft eigenlijk heel veel” aldus Nancy. Het zit in het midden van het land, er zijn mooie, kleinschalige winkeltjes, leuke fietsroutes en musea. We zijn heel trots dat we hier mogen zitten.” Roberto vult aan: ” Hopelijk blijft het ondernemersklimaat ook de komende jaren goed want we willen zeker nog wel een aantal jaren doorgaan.” Ondanks het positieve gevoel over het ondernemerschap zijn er ook dingen soms minder leuk. Roberto geeft aan dat het op dit moment best lastig is om personeel te krijgen: “Tot een paar jaar geleden waren er mensen soms wel 18 jaar bij ons in dienst. Dat is nu anders. Hopelijk gaan er in de toekomst weer meer jonge mensen de horeca in. Want het is een prachtig vak waar je heel veel voldoening uit kunt halen.”

Wat betekent het getal 25 voor u? Laat het ons weten via 25jaar@zaltbommel.nl en wie weet verschijnt uw verhaal binnenkort op deze pagina.

Foto: Wendelmoet van der Gugten


 

Buitenspelen

Met de zon die volop schijnt, is er niets heerlijker dan buitenspelen. Het is niet alleen goed voor de gezondheid van kinderen vanwege de beweging die ze krijgen, maar het geeft ook een flinke boost aan hun mentale welzijn. Buitenspelen verhoogt hun zelfvertrouwen, vermindert stress en verbetert hun concentratievermogen.

Samen spelen
Voor sommige kinderen is het wat lastiger om zomaar naar buiten te gaan. Misschien duiken ze liever in hun digitale wereld of kennen ze niemand om mee te spelen. Als ouder kan je hierbij helpen. Ga samen naar buiten en kijk wat er in de buurt allemaal te doen is. Speel af en toe lekker mee en ondersteun je kind bij het maken van speelafspraken. Merk je dat je kind het toch moeilijk vindt om in contact te komen met anderen? Jongerenwerk organiseert diverse buitenactiviteiten waar kinderen eenvoudig bij kunnen aansluiten!

Meer informatie?
Wil je hierover meer informatie of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met Buurtzorg Jong team Stad via zaltbommelstad@bzjong.nl, 06-12597553. Of met team Dorpen via zaltbommeldorpen@bzjong.nl, 06-20744148.


 

Organiseer een evenement voor 25 jaar Zaltbommel

We bestaan dit jaar 25 jaar. Dit willen we graag met u vieren! Daarom hebben we een subsidieregeling voor organisaties, stichtingen, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties. U kunt een bijdrage aanvragen om activiteiten en evenementen rondom ons 25-jarig jubileum te organiseren.

Aanvragen kan tot 1 september 2024
U kunt de subsidie tot uiterlijk 1 september 2024 aanvragen. Wilt u weten wat de voorwaarden zijn en hoe u de subsidie aanvraagt? Ga dan naar www.zaltbommel.nl/subsidie25jaar.


 

Raadsnieuws

Wist u dat…
De gemeenteraad van Zaltbommel het BOB-vergadermodel hanteert? Dit staat voor Beeldvormen, Opiniëren en Besluiten. Tijdens de beeldvormende fase draait het om het ophalen van informatie. In de opiniërende fase gaat de gemeenteraad in gesprek. De gemeenteraad debatteert en de politieke mening wordt gevormd en gegeven. In de laatste fase neemt de gemeenteraad een besluit.

In Zaltbommel noemen we deze vergaderfases:

  1. Beeldvormende bijeenkomst
  2. Carrouselvergadering
  3. Raadsvergadering

Agenda
Op 30 mei is de eerst volgende carrouselvergadering. Meer informatie en het volledige vergaderschema vindt u op www.raadzaltbommel.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant 

 

 

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie