bird
woensdag 22 mei | 13.49 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 15 2024

10-04-2024 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
jeugdagent-en-burgemeester

Samen strijden voor een veiligere digitale wereld

We zijn steeds vaker online. We doen er onze bankzaken, we doen er onze boodschappen, we onderhouden er contacten, lezen er de krant en kijken er films en series.

Net als in de offline wereld zijn er ook in de digitale wereld criminelen aan het werk. U kent vast allemaal het voorbeeld van een sms van uw zogenaamde kind. Die laat weten dat er een telefoon in de wasmachine kapot is gegaan. Met de vraag of u even wat geld kunt overmaken. Dat is een voorbeeld van digitale criminaliteit.

Maar er is goed nieuws: onze kinderen en kleinkinderen kunnen helpen bij de bestrijding van dit digitale gevaar.

Samen met de politie doen we een oproep aan alle kinderen en jongeren van Zaltbommel. En ik wil u vragen het met hen te delen.

Je kan heel veel doen op internet, zowel goede als slechte dingen. Maar hoe weet je of iets goed of slecht is? Dat is soms best moeilijk. Zo moeilijk dat zelfs volwassenen het niet altijd weten.

Daarom zijn wij op zoek naar Cyber Agents die weten hoe het zit en zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen digitaal gevaar.

HackShield is een game waarin je wordt opgeleid tot een echte junior Cyber Agent. De game is een spannend avontuur waarbij je leert hoe je online gevaar kunt herkennen en voorkomen. En het mooie is, als Cyber Agent kun je straks ook anderen helpen om veilig te internetten.

Stel je eens voor dat jij jouw ouders, opa’s en oma’s en zelfs vrienden kunt leren hoe ze veilig online kunnen zijn. Jij wordt de expert, de Cyber Agent die klaarstaat om anderen te beschermen tegen digitale boeven. Hoe cool is dat?

Aan alle kinderen en jongeren van Zaltbommel: wordt Cyber Agent! Sluit je aan op www.joinhackshield.nl en leer de geheimen van digitale veiligheid. Samen kunnen we het verschil maken. Niet alleen voor onszelf maar voor heel Zaltbommel.

Laten we de digitale wereld een stukje veiliger maken, één klik tegelijk.

Met een hartelijke groet,
P.C. (Pieter) van Maaren
burgemeester van Zaltbommel


 

Gratis hulp bij meningsverschil met de buren

“Ik word gek van die harde muziek bij de buren!”
“De hond van onze buren blaft de hele dag…”
“Waarom parkeren de buren hun auto altijd bij ons op de stoep?”

Herkent u zich in een van de bovenstaande situaties? En lukt het niet om hierover in gesprek te gaan? Dan kan buurtbemiddeling u helpen om de overlast of het probleem op te lossen. Als inwoner van de gemeente Zaltbommel is deze buurtbemiddeling gratis!

Voor meer informatie of aanmelding voor buurtbemiddeling Zaltbommel gaat u naar onze website en zoekt u op buurtbemiddeling. Ook kunt u vrijblijvend voor informatie contact opnemen via e-mail: buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl of per telefoon: 0345 – 22 50 00.


 

Meld probleem buiten op straat via BuitenBeter app

Ziet u een kapotte putdeksel, losliggende stoeptegels of een lantaarnpaal die niet brandt? Dan kunt u dit makkelijk en snel bij ons melden via de app BuitenBeter op uw mobiele telefoon. Met deze app geeft u een probleem in de openbare ruimte aan ons door.

Hoe werkt de BuitenBeter app?
In vier eenvoudige stappen maakt u een melding:

  1. U ziet een probleem in de openbare ruimte, bijvoorbeeld een defecte lichtmast in uw straat;
  2. U maakt een foto van het probleem en laadt deze in de BuitenBeter app;
  3. GPS op uw mobiele telefoon bepaalt automatisch uw exacte locatie;
  4. U omschrijft het probleem en verzendt uw melding.

Volg uw melding
Wij ontvangen uw melding en lossen het probleem op. In de app kunt u zelf de status van de melding volgen. Bij een groen bolletje is de melding opgelost en ontvangt u een terugkoppeling. 

App downloaden
De BuitenBeter app is te downloaden via de appstore, Google Play store of de Windows Phone Marketplace. Kijk voor meer informatie op: www.buitenbeter.nl.


 

Normaal

De afgelopen jaren is het vaak in het nieuws: steeds meer kinderen en jongeren krijgen te maken met de jeugdhulpverlening. Tien jaar geleden kregen ongeveer 1 op de 20 kinderen professionele hulp. Inmiddels is dat 1 op de 7 kinderen! Hoe kunnen we die toename verklaren? In ieder geval niet doordat er steeds meer kinderen een stoornis hebben. En ook niet doordat ouders steeds slechter worden in opvoeden. Hoe is de toename dan wel te verklaren? Het lijkt erop dat steeds meer mensen niet beseffen dat tegenslagen bij het gewone leven horen. Niet ieder kind ontwikkelt zich volgens de gemiddelde norm. We lijken te denken dat dat erg is. Maar dat is helemaal niet zo. Het leven is niet altijd makkelijk. Opvoeden is niet altijd leuk. Kinderen kunnen niet altijd direct alles wat er van hen verwacht wordt. Nou en?! Dat betekent niet direct het einde van de wereld.

Als tegengeluid tegen een probleem maken van dingen die eigenlijk heel normaal zijn, zet Buurtzorg Jong in op normaliseren. Welke ‘problemen’, ‘strubbelingen’ of ‘tegenslagen’ horen bij het gewone leven? En wanneer is het verstandig wel professionele hulp in te zetten? Als je over dit soort vragen twijfelt, neem dan vooral contact met ons op. Wie weet kunnen we je geruststellen. En als het wel nodig is kunnen we samen passende hulp inzetten.

Team Stad: zaltbommelstad@bzjong.nl of 06-12597553
Team Dorpen: zaltbommeldorpen@bzjong.nl of 06-20744148


 

Raadsnieuws

Donderdag 4 april was de carrouselvergadering van de gemeenteraad. De leden van de carrousel bepaalden hoe de agendastukken behandeld worden in de raadsvergadering van 18 april.

Hamerstukken:

  • Bestemmingsplan Gameren, Hendrikstraat achter 21
  • Financiële bijdrage NV de Poorterij

Niet rijp voor raadsbehandeling:

  • MFA Brakel en Cultuurcluster Zaltbommel

Meer informatie
Bekijk de volledige agendastukken via zaltbommel.raadsinformatie.nl. Hier kunt u ook de vergadering terugluisteren.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie