bird
maandag 15 april | 21.24 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 09 2024

28-02-2024 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
25jaarZB_ouderenvereniging_bruchem-02

Het zilveren verhaal van Stichting Welzijn Ouderen

Gemeente Zaltbommel bestaat 25 jaar! Iedere week vertellen we het ‘zilveren’ verhaal van iemand uit onze bruisende gemeenschap. Deze week vertellen we het verhaal van: Stichting Welzijn Ouderen Bruchem, Kerkwijk en Delwijnen. Dit jaar viert de stichting haar 25-jarig jubileum.

Voor veel mensen begint het leven pas echt boven de 50 jaar. Stichting Welzijn Ouderen organiseert veel verschillende activiteiten voor mensen van deze leeftijd en ouder. “Je kunt denken aan muziekbijeenkomsten, uitstapjes naar musea, boottochten en om de twee weken spelen we een potje koersbal of jeu de boules. Gemiddeld zijn er 50 bezoekers bij deze activiteiten en daar zijn we trots op”, vertelt voorzitter Jan van Rijnsbergen. “Je hoeft je hier niet te vervelen. Maar voor ons draait het niet alleen om de activiteiten zelf, maar vooral om het gezellig samenzijn”, aldus Jan.

Geen toeval
Het jubileum van de stichting dit jaar, waarin zij haar 25-jarig bestaan viert, is geen toeval. Voor de herindeling viel de stichting nog onder gemeente Kerkwijk. “Na de herindeling kregen we de kans om ons in te zetten voor de hele gemeente, en zo is Stichting Welzijn Ouderen ontstaan”, vertelt Jan. In de afgelopen 25 jaar zijn er al meer dan 300 activiteiten geweest, maar een activiteit staat bij Jan nog scherp op het netvlies. “Een paar jaar geleden organiseerden we een avondwandeling met historicus Gerrit Verkuil. Gerrit dacht dat we het dorp in één avond konden rondlopen, maar na drie avonden waren we nog niet klaar. Hoewel Gerrit er helaas niet meer is, blijft het een mooie herinnering.”

Iedereen is welkom
Stichting Welzijn Ouderen is dankbaar voor de gemeentelijke subsidie die hen in staat stelt om deze activiteiten te organiseren. “Mensen dragen ook bij, maar ik ben dankbaar dat we door de subsidie van de gemeente dit alles mogelijk kunnen maken,” zegt Jan met een glimlach. Stichting Welzijn Ouderen verwelkomt iedereen die zich graag wilt aansluiten bij de stichting. “Iedereen vanaf 50 jaar is van harte welkom,” benadrukt Jan.

Wat betekent het getal 25 voor u? Laat het ons weten via 25jaar@zaltbommel.nl en wie weet verschijnt uw verhaal binnenkort op deze pagina.


 

Laag inkomen en een hoge energierekening?

Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen weer terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. U kunt het Tijdelijk Noodfonds Energie tot 31 maart 2024 aanvragen. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Kijk dan eerst op www.noodfondsenergie.nl/situatiecheck en doe een check.

Vragen of informatie?
Inwoners uit de Bommelerwaard kunnen contact opnemen met de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 0418 63 88 88 of een mail sturen naar budgetcoaching@maasdriel.nl. Gemeente Maasdriel is het aanspreekpunt  voor onze inwoners. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de Noodfondslijn via 085 088 11 11.

Kijk voor meer informatie op www.zaltbommel.nl en zoek op ‘Tijdelijk Noodfonds Energie’.


 

College op bezoek bij Lineage in Gameren

Dinsdag 20 februari bracht het college van burgemeester en wethouders een bezoek bij Lineage in Gameren. Zij werden enthousiast ontvangen door Richard van Tuijl, algemeen directeur van Lineage.

Tijdens een presentatie werd vol passie verteld over het in 1983 ontstane familiebedrijf Van Tuijl  dat van transportbedrijf uitgroeide tot een bedrijf met veel vrieshuizen gecombineerd met transport. Twee jaar geleden is het bedrijf overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Lineage. Na de presentatie werd iedereen voorzien van een warme jas en stevige schoenen voor een rondleiding over het terrein en een kijkje in een vriescel.

Wilt u ook dat het college van B&W bij uw onderneming of organisatie op bezoek komt? Neem dan contact op met: ondernemersteam@bommelerwaard.nl.


 

Doe mee aan KlimaatGesprekken in de Bommelerwaard

Wilt u graag klimaatvriendelijker leven, maar weet u niet goed hoe? Doe dan mee met de KlimaatGesprekken in de Bommelerwaard. Tijdens 6 bijeenkomsten onderzoekt u samen welke keuzes u kunt maken om klimaatvriendelijker te leven. Daarnaast krijgt u handvaten om met anderen het gesprek aan te gaan en ze te inspireren.

Waar en wanneer
De gesprekken zijn onderverdeeld in 6 workshops. Iedere week komt er een ander thema aan bod.

27 maart – U en klimaatverandering, wat wilt u doen?
3 april – Wonen
10 april – Eten
16 april – Vervoer en vakantie
24 april – Consumeren
14 mei – KlimaatGesprekken met anderen

De avonden starten om 19.30 uur in het Groene Huis in Zaltbommel.

Voorkennis is niet nodig, wel de wens om klimaatvriendelijker te leven. Meer weten en aanmelden? Kijk op www.klimaatgesprekken.nl/aanmelden.


 

Raadsnieuws

Afgelopen raadsvergadering zijn drie burgerleden benoemd: de heer van Wesemael en de heer Brouwer voor D66 en de heer Huijing voor GroenLinks. Burgerleden mogen namens de fractie deelnemen aan carrouselvergaderingen. De eerstvolgende carrouselvergadering is op donderdag 7 maart en de agenda is als volgt:

Raadzaal (19:00 uur)

  • Presentatie evaluatie Projectplan Ervaringsdeskundigheid
  • Verordening Starterslening
  • Opiniërende nota mogelijke alternatieven papier ophalen voor verenigingen

Trouwzaal  (20:00 uur)

  • Wijziging cliëntenraad Bommelerwaard
  • Meerjarenstrategie GGD Gelderland- Zuid

De volledige agendastukken treft u op zaltbommel.raadsinformatie.nl. Hier kunt u de vergadering live volgen of terugluisteren. Ook bent u van harte welkom op de publieke tribune in het stadhuis.

Meespreken
Als u wilt meespreken op de geagendeerde onderwerpen kunt u zich aanmelden via griffie@zaltbommel.nl. Bekijk www.raadzaltbommel.nl voor meer informatie.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie