bird
donderdag 13 juni | 18.44 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 49

07-12-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2022 12 07 - links onder - Alem NH kerkje
Hervormde kerkje in Alem

Zes plannen ingediend voor Hervormde kerk Alem

De termijn om een plan in te dienen voor het Hervormde kerkje in Alem is gesloten. Er zijn zes plannen ingediend. Wij verkopen het Hervormde kerkje aan de Sint Odradastraat 12 in Alem aan de kandidaat met het beste plan.

Hoe gaat het nu verder?
Komende periode nemen we alle ingediende plannen zorgvuldig door en wegen deze op basis van de voorwaarden in de verkoopbrochure, die u vindt op maasdriel.nl. Dat moet leiden tot een voorstel voor het college voor verkoop van het kerkje aan de kandidaat met het beste plan. Naar verwachting neemt het college hier in januari een besluit over.

Meer informatie of vragen over de verkoopprocedure?
Kijk op maasdriel.nl of bel naar 14 0418 en vraag naar Evert Morren.


 

Collectieve zorgverzekering

Een goede zorgverzekering is belangrijk. Daarmee kunt u de zorg krijgen die u nodig hebt. Wij geven mensen met een lager inkomen de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering bij VGZ. Bij deze collectieve zorgverzekering profiteert u van een aanvullend pakket. En u betaalt daarvoor minder premie dan bij een andere aanvullende verzekering. Wij betalen namelijk een deel van uw premie als u een lager inkomen hebt. 

Mag u per 1 januari 2023 deelnemen aan deze zorgverzekering via de gemeente?
Dat kan onder de volgende voorwaarden:

  • U woont in de gemeente Maasdriel;
  • Uw inkomen is niet hoger dan 130% van het minimuminkomen.

Maak gebruik van de collectieve verzekering!
Voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u tot en met 31 december 2022 uw collectieve zorgverzekering van VGZ afsluiten op gezondverzekerd.nl. Hier vindt u ook meer informatie over pakketten en vergoedingen van de collectieve zorgverzekering. Hebt u nog vragen? Dan kunt u bellen met VGZ via 0900 77 99 771.


 

Oproep aan Bommelerwaardse kunstenaars

Voor een kunstwerk in het Wellse Veld

In het Wellse Veld plaatsen we, na oplevering van de nieuwe woningen, een kunstwerk in de openbare ruimte. Hoe dit nieuwe kunstwerk eruit gaat zien, is nog onbekend. Wij nodigen daarom amateur- en professionele kunstenaars uit de Bommelerwaard uit om voor 31 januari 2023 een idee of ontwerp voor een kunstwerk in te sturen. Dit kan naar s.bouman@maasdriel.nl.

Waar moet het kunstwerk aan voldoen?

  • Het thema is ‘korfbal’. Het kunstwerk komt in de woonwijk te staan waar vroeger korfbalvelden lagen.
  • Het is een beeldend kunstwerk dat voor altijd blijft staan.
  • Het formaat is maximaal 4 meter hoog en 2 meter breed.
  • Het materiaal van het kunstwerk is waterbestendig (komt in de wadi te staan) en bestand tegen vandalisme.

Op 10 juni 2021 heeft de gemeenteraad van Maasdriel besloten om extra aandacht te geven aan een speelterrein en een kunstwerk in het Wellse Veld. Wij stellen een bedrag van maximaal € 8.000,-  beschikbaar voor het kunstwerk.

En dan?
Wij bepalen eerst of de ingezonden ontwerpen voldoen aan de voorwaarden. Daarna nodigen we de nieuwe inwoners van het Wellse Veld uit om de ontwerpen te beoordelen. Zij kiezen uiteindelijk het ontwerp dat het beste past in het Wellse Veld.

Hebt u vragen?
Neem dan contact op met Sevanne Bouman, beleidsmedewerker Welzijn en Cultuur, s.bouman@maasdriel.nl.


 

Wat vindt u belangrijk voor de toekomst van Maasdriel?

Geef het aan in de enquête over de kernenvisies

Wat is volgens u de mooiste plek van Ammerzoden, Hedel of Kerkdriel? Waar in deze kernen ziet u graag meer groen, een plek om elkaar te ontmoeten of te winkelen? En wat kunnen we doen om er nog fijnere plekken van te maken om te wonen? Geef dit vóór 12 januari aan in de enquête over de kernenvisies, die u vindt op maasdriel.nl. In de kernenvisies komen de ambities te staan voor de toekomst van de drie grootste kernen.

Woont u in een van de drie kernen of in een van de omliggende, kleinere kernen?
Vul de enquête dan in! Het is voor iedereen die gebruik maakt van de voorzieningen in de grootste kernen van belang dat deze vitaal, leefbaar en aantrekkelijk blijven.

Hoe gaat het verder?
We verwerken de reacties op de vragen in de enquête tot voorstellen. Die leggen we graag in het voorjaar van 2023 aan u voor. In het najaar van 2023 verwachten we de kernenvisies af te ronden.

Meer informatie?
Kijk dan op maasdriel.nl/kernenvisies. Neemt u voor vragen contact met ons op via kernenvisies@maasdriel.nl of 14 0418.


 

Uw woning verduurzamen? Energieloket Maasdriel geeft advies!

Het isoleren van uw woning is de eerste stap om te verduurzamen. Vind u het lastig om hiermee te starten? Laat u dan adviseren door Energieloket Maasdriel. Bij dit informatiepunt krijgt u als inwoner van Maasdriel gratis advies van een onafhankelijk energieadviseur over energie besparen. Op energieloketmaasdriel.nl vindt u al veel informatie en handige tips.

Spreekt u liever met een van de adviseurs van het Energieloket?
Dan bent u na het maken van een afspraak van harte welkom. Energieloket Maasdriel is geopend in het gemeentehuis op woensdag tussen 13:00-17:00 uur. Bel op werkdagen tussen 9:00-16:00 uur naar 0345 50 40 12 of mail naar maasdriel@energieloketmaasdriel.nl.


 

Geldzorgen? De budgetcoach helpt u graag verder!

Worden de wekelijkse boodschappen te duur? En komt u hierdoor in geldproblemen? Neem dan contact op met de budgetcoach. Hoe eerder u hulp vraagt, hoe beter zij u kunnen helpen om schulden te voorkomen.

De budgetcoach kunt u bereiken via 0418 63 88 00 of mail naar budgetcoaching@maasdriel.nl.


 

Herhaalprik corona zonder afspraak

Regiotour GGD komt naar Kerkdriel

Iedereen van 12 jaar en ouder kan op dinsdag 13 en 20 december zonder afspraak een herhaalprik tegen corona halen. Dit kan van 16:00-20:00 uur in MFC De Kreek, Wilgenpas 2 in Kerkdriel.

Kijk voor meer informatie op ggdgz.nl/regiotour. Let op: het kan druk zijn. Kom op tijd als u zeker wilt zijn van uw vaccinatie.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie