bird
zondag 26 mei | 05.27 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 46 2023

15-11-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2023 11 15 - links midden - CO-vergiftiging afbeelding

Verwarm uw huis veilig

Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Koolmonoxide (CO) is een levensgevaarlijk gas. Je ruikt, proeft en ziet het niet, maar mensen die het inademen, kunnen ernstige gezondheidsklachten krijgen en zelfs overlijden. Jaarlijks zorgt koolmonoxidevergiftiging voor tien tot twintig doden en ten minste tweehonderd ziekenhuisopnames. De symptomen lijken erg op een griepje en worden daardoor vaak te laat herkend. Bovendien komt een CO-vergiftiging meestal voor in het stookseizoen, dat samenvalt met het griepseizoen. Het is belangrijk om uw woning te ventileren, de symptomen te herkennen en vergiftiging te voorkomen met een melder. Een CO-melder kan u op tijd waarschuwen en daarmee uw leven redden!

Geen CO-vrij logo? Geen klus!
Veelal komt koolmonoxide een huis binnen door een niet goed geïnstalleerde of onderhouden gasverbrandingsinstallatie, zoals een cv-ketel, geiser, gaskachel, gashaard of rookgasafvoer. Het is daarom belangrijk om de verwarmingsinstallatie goed te laten onderhouden door een CO-vrij gecertificeerd bedrijf. Deze bedrijven herkent u aan het CO-vrij-logo en zijn te vinden in het ‘register gasverbrandingsinstallaties’. Een installateur draagt bovendien (digitale) legitimatie bij zich waarmee hij of zij kan aantonen voor een gecertificeerd bedrijf te werken. Bedrijven die niet in het register staan, mogen geen werkzaamheden uitvoeren aan gasverbrandingsinstallaties. Ook zelf klussen aan een gasverbrandingsinstallatie is niet toegestaan.

Meer informatie leest u op co-wijzer.nl.


 

Vertrek uit Nederland

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend:
Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’.

Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont.

 

Naam en voorletters

Geb. datum

Datum besluit

Ţurcan, I.

01-02-1997

07-11-2023

Stankowski, M.G.

20-10-1996

07-11-2023

Łąka, K.A.

28-08-2000

08-11-2023

Jajairam, M.N.

11-09-1995

08-11-2023

Van der Meijden, P.L.

15-05-1998

08-11-2023

Marek, M.D.

13-11-1995

08-11-2023

Zubko, J.

11-06-1988

08-11-2023

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

Bezwaarschrift
U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.


 

Burgemeester Geurts sluit drugspand in Velddriel

Op woensdag 8 november is op last van burgemeester Geurts een pand aan de Oude Weistraat in Velddriel gesloten op grond van de Opiumwet. In twee ruimten van een loods werd bij een inval een actieve hennepstekkerij aangetroffen. Gezien de ernst van voorgenoemde feiten heeft burgemeester Geurts, conform de Beleidsregel Bestuurlijke handhaving artikel 13b Opiumwet, gebruik gemaakt van zijn bevoegdheid om het pand te sluiten. De loods is voor één jaar gesloten.

Meld Misdaad Anoniem
De aanwezigheid en het verhandelen van drugs levert ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid en verstoort het woon- en leefklimaat van inwoners. De sluiting moet een duidelijk signaal zijn richting de samenleving dat er in de gemeente Maasdriel geen plaats is voor dit soort criminele activiteiten.

Burgemeester Geurts: “Om criminele activiteiten op te kunnen sporen zijn meldingen cruciaal. Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem, is deze hennepstekkerij aan het licht gekomen. Ik roep inwoners dan ook op om verdachte situaties vooral te melden. Dat kan bij de politie via 0900-8844 of volledig anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl. Zo werken we samen aan een veilig Maasdriel.”


 

Informatieavond over pleegzorg

Op donderdag 23 november organiseert Entrea Lindenhout een informatieavond over pleegzorg in In de Roos, Markt 10 Zaltbommel. Zij geven tijdens deze avond uitgebreide informatie over pleegzorg, wat het van u vraagt en wat het voor u betekent. De informatieavond start om 19:00 uur (inloop vanaf 18:45 uur).

Benieuwd naar wat pleegouderschap inhoudt? Aanmelden kan via  info@zaltbommel.nl.


 

Goed idee, doe er iets mee!

In 2023 zijn er veel leuke ideeën uitgevoerd. Niet alleen dankzij een bijdrage van ‘Goed idee, doe er iets mee!’, maar vooral door de inzet van alle vrijwilligers, organisaties en inwoners.

Leuk idee?
Hebt u ook een leuk idee voor uw dorp, wijk of straat? Is er geld nodig om dit idee uit te voeren? Vraag subsidie aan via ‘Goed idee, doe er iets mee!’. Meer informatie op maasdriel.nl/gidi.


 

Veilig online

U krijgt een telefoontje. Iemand vraagt naar uw persoonlijke gegevens (BSN, inloggegevens, bankgegevens, enzovoorts) of u wordt gevraagd om software te downloaden. Vaak moet dit dan snel gebeuren. Dat is het eerste signaal dat u te maken kunt hebben met criminelen. Wist u dat criminelen bellen terwijl u een nummer van bijvoorbeeld de bank, de belastingdienst of politie in uw beeldscherm ziet? Dit heet spoofing. Hierdoor kunt u criminelen moeilijker herkennen.

Waar kunt u op letten?

  • Blijf alert op (vreemde) telefoontjes of sms’jes
  • Verbreek de verbinding als u het niet vertrouwt
  • Bel onbekende nummers niet terug
  • Maak nooit geld over op basis van een sms of telefoongesprek
  • Download geen software op verzoek van een onbekend persoon


 

Locatie incontinentiecontainer Heerewaarden

Vanaf januari 2024 kunt u uw luier- en incontinentiemateriaal inleveren in de incontinentiecontainers met behulp van (gratis) speciale zakken. Samen met de Avri hebben we locaties aangewezen waar deze containers, verspreid door de hele gemeente, worden geplaatst. Op maasdriel.nl/locatie-containers vindt u een overzicht van alle locaties in de gemeente.

Nieuwe voorgenomen locatie:

  • Heerewaarden, Bukestraat

Lees het voorgenomen besluit op zoek.officielebekendmakingen.nl/bgr-2023-1061.html.


 

Tweede Kamerverkiezingen

Op woensdag 22 november zijn de Tweede Kamerverkiezingen. De inwoners van Maasdriel kiezen dan de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Kijk voor meer informatie over de verkiezingen op maasdriel.nl/verkiezingen.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie