bird
vrijdag 19 april | 13.56 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 42

19-10-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2011-10-19--rechts-boven--poster-regentonactie-1710-1250
Koop een regenton met korting

Ondernemersontbijt 2022

Het Ondernemersteam Bommelerwaard organiseert op donderdag 17 november het ondernemersontbijt. Bent u een Bommelerwaardse ondernemer? Dan bent u van harte welkom!

Economische crisis, kansen en ontwikkelingen
Is een economische crisis onvermijdelijk? Of zijn er ook kansen en positieve ontwikkelingen? Tijdens het ondernemersontbijt is econoom en journalist

  1. Mathijs Bouman te gast. Hij deelt zijn kijk op de huidige economie en de nabije toekomst. Het ontbijt voor ondernemers is op 17 november van 07:00 tot 09:00 uur in Hotel Van der Valk in Zaltbommel.

Wilt u hierbij aanwezig zijn?
Meld u dan aan via ondernemenindebommelerwaard.nl.


 

Sociale kaart OnsMaasdriel.nl is nu online

Wilt u meer betrokken zijn in uw buurt of mensen ontmoeten? Bent u op zoek naar een sportvereniging of een activiteit? Hebt u een vraag over (volwassenen) onderwijs of opvoeding? Hebt u weinig inkomen en hulp nodig bij uw geldzaken? Neem dan eens een kijkje op OnsMaasdriel.nl. Hier vindt u een duidelijk overzicht van veel (maatschappelijke) organisaties, verenigingen en initiatieven in Maasdriel. OnsMaasdriel.nl gaat niet alleen over zorg en ondersteuning. We bieden u met deze website veel meer informatie, die ook nog eens eenvoudig te vinden is.

Toegankelijk voor iedereen
OnsMaasdriel.nl is toegankelijk voor iedereen. De website heeft bijvoorbeeld een voorleesfunctie. En u kunt met ‘toon op kaart’ precies zien waar de organisaties te vinden zijn.

Vragen of ideeën?
Mist u uw organisatie op OnsMaasdriel.nl? Of hebt u een vraag of idee over de sociale kaart? Neem dan contact op met Welzijn Bommelerwaard via contact@onsmaasdriel.nl. Zij beheert de website en helpen u graag verder.


 

30 kilometer zone Ammerzoden

Om de verkeersveiligheid te verbeteren brengen we de maximumsnelheid op bijna alle wegen binnen de dorpskernen terug naar 30 kilometer per uur. We stelden inwoners van Ammerzoden verschillende maatregelen voor, zoals drempels en plateaus, om de snelheid in de kern te verlagen. De inwoners die op de plannen reageerden, waren daar over het algemeen positief over. Op dit moment werken we het ontwerp verder uit en binnenkort gaan we aanbesteden. Naar verwachting starten we begin 2023 met de werkzaamheden. Een terugkoppeling op vragen en opmerkingen van inwoners en de definitieve plannen vindt u op rainfra.nl/project/30-zone-ammerzoden.


 

Het perfecte Maasdrielse herfst plaatje

Afgelopen zomer organiseerden we de tweede ‘seizoenen’ fotowedstrijd’, het perfecte Maasdrielse zomer plaatje. We ontvingen een groot aantal prachtige foto’s waar via Facebook op gestemd kon worden. De uiteindelijke winnaar was Kristian Michels met een mooie ondergaande zon boven het Dronkaardswiel in Hedel.

Maasdriel is in elk jaargetijde mooi
Daarom herhalen we de fotowedstrijd ieder kwartaal. Schiet u het perfecte herfst plaatje? Kies uw mooiste foto en stuur die uiterlijk woensdag 21 december naar communicatie@maasdriel.nl. De geselecteerde foto’s staan van 22 december tot en met 1 januari op onze Facebookpagina. De foto met de meeste ‘likes’ en ‘hartjes’ wint en krijgt een plekje op onze website, social media en op de gemeentepagina in de Bommelerwaardgids.

Meedoen?
Kijk op maasdriel.nl voor de spelregels en voorwaarden.


 

Bestemmingsplannen

Op maasdriel.nl staan bestemmingsplannen. Op ruimtelijkeplannen.nl kunt u zoeken op postcode en huisnummer.

  • Ontwerpwijzigingsplan ‘Ammerzoden wijziging 2022, Voorstraat 40’; toekennen extra bouwvlak voor het realiseren van één woning

Stukken liggen ter inzage van 13 oktober t/m 23 november 2022 op het gemeentehuis in Kerkdriel. Openingstijden vindt u op maasdriel.nl.


 

Hebt u iets gevonden, of bent u juist iets verloren?

Op maasdriel.nl/gevondenvoorwerpen kunt u gemakkelijk een gevonden of verloren voorwerp melden. Ook vindt u hier een lijst van gevonden voorwerpen waar nog niemand zich voor heeft gemeld. Bent u iets verloren? Neem dan snel een kijkje of het op de lijst staat.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie