bird
vrijdag 19 april | 15.03 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 41

12-10-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2022 10 12  links onder  foto res krant-1010 1111
De eerste ‘Regionale Energiestrategie Rivierenland (RES) krant’

Een krant vol energie in uw brievenbus

De eerste ‘Regionale Energiestrategie Rivierenland (RES) krant’ is een feit en valt deze week bij u in de brievenbus. In de krant vindt u allerlei verhalen over energie. Ontdek welke projecten er in Rivierenland zijn en wat u zelf kunt doen om energie te besparen.

De krant staat vol verhalen van inwoners
Zij vertellen over hun ervaringen met het meedoen aan een energieproject, het verduurzamen van hun eigen huis en geven tips waarmee ze zelf geld hebben bespaard. Ook bevat de krant actuele informatie over wind- en zonprojecten in Rivierenland en hoe er wordt gewerkt aan het omschakelen naar aardgasvrij wonen.

Krant nog niet ontvangen?
De energiekrant wordt huis-aan-huis verspreid. Hebt u de krant half oktober nog niet ontvangen? Dan kunt u een exemplaar op het gemeentehuis ophalen. Of lees de krant online via resrivierenland.nl.


 

Wat kunt u doen voor een brandveilig thuis?

Check - koop - plak! 

  • Check rookmelders.nl en ontdek hoeveel rookmelders u nodig hebt in uw woning.
  • Check of u de rookmelders goed kunt horen.
  • Check maandelijks of de melder het nog goed doet, door de testknop enkele seconden in te drukken.

 Koop nieuwe rookmelders als u onvoldoende werkende rookmelders hebt.

 Plak uw rookmelder(s) in het midden van het plafond op minimaal 50 centimeter van een muur of hoek.

 Meer informatie over rookmelders en hoe u ze kunt plaatsen leest u op rookmelders.nl.


 

Altijd op de hoogte van besluiten in uw buurt

Meld u aan voor de e-mailservice!

Besluiten zoals vergunningen, bouwplannen en plaatselijke regelgeving kunnen van invloed zijn op uw woonomgeving. De gemeente Maasdriel en andere overheidsorganisaties publiceren deze besluiten op Berichten over uw buurt. Hoe dit werkt leggen we graag uit.

Via overheid.nl/berichten-over-uw-buurt zoekt u naar berichten van de afgelopen 2 maanden van overheidsorganisaties, die invloed hebben op uw leefomgeving. U zoekt op basis van een postcode, huisnummer (niet verplicht) en straal. Het resultaat ziet u meteen in een lijst. U kunt het resultaat ook op de kaart bekijken. Het zoekresultaat kunt u verder verfijnen op onderwerp, publicatiedatum en zoekwoord. Vanuit het zoekresultaat kunt u doorklikken naar het bericht zelf. Deze berichten staan op officielebekendmakingen.nl. Daar vindt u ook de besluiten die ouder zijn dan 2 maanden.

Aanmelden voor de e-mailservice
Bij het aanmaken van een abonnement op overheid.nl/berichten-over-uw-buurt/aanmelden kunt u verschillende instellingen kiezen. Nadat u uw e-mailadres, postcode en eventueel uw huisnummer hebt opgegeven, bepaalt u uit welk gebied rondom uw adres u berichten wilt ontvangen. Daarna stelt u in welke categorie berichten u wilt ontvangen. Als laatste bepaalt u van welke overheidsorganisaties u berichten wilt ontvangen. Als u tevreden bent over uw instellingen dan kunt u zich aanmelden en ontvangt u een bevestiging via e-mail.

Hoe vaak ontvangt u mail?
De service bekijkt elke dag of er nieuwe berichten zijn die aan uw aanvraag voldoen en stuurt die meteen door. Afhankelijk van de overheidsorganisaties en de berichttypen die u hebt gekozen, ontvangt u gemiddeld één keer per week een e-mail.


 

De raadscommissies vergaderen

Op dinsdag 18 oktober vergadert de commissie Samenleving en Financiën vanaf 19:30 uur. Op woensdag 19 oktober vergadert de commissie Ruimte vanaf 19:30 uur. U kunt de uitzendingen van de commissies live volgen op maasdriel.raadsinformatie.nl.

Een greep uit de onderwerpen van de commissie S&F:

  • Beleidsnota samenleven
  • Preventie- en handhavingsplan alcohol 2022-2026

Een greep uit de onderwerpen van de commissie Ruimte:

  • Opiniërende nota Concept Integrale Handhavingsvisie

Wilt u inspreken of meedoen aan de informatieronde?
Dan kunt u contact opnemen met de griffie via griffier@maasdriel.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer.

Vergaderstukken inzien of meekijken via internet?
Kijk dan op maasdriel.raadsinformatie.nl.


 

Aan de slag met de Laarstraat

De Laarstraat in Velddriel wordt veel gebruikt door personen- en vrachtverkeer. Om dat verkeer ook de komende jaren aan te kunnen, is de weg toe aan groot onderhoud. Het wegdek wordt breder, krijgt een nieuwe laag asfalt en er komen maatregelen om het verkeer te remmen. Daarnaast herstellen en verstevigen we de bermen. We zijn nu bezig met de voorbereidingen en verwachten het werk eind volgend jaar uit te voeren. De bomen langs de weg gaan waarschijnlijk nog een jaar of tien mee. Deze vervangen we komende tien jaar in fases. Wilt u meer weten? Kijk dan op maasdriel.nl/laarstraat.


  

Begroting biedt ruimte voor uitvoering bestuursakkoord

Met vertrouwen presenteert het college een sluitende concept begroting voor 2023. Het college start hiermee het eerste begrotingsjaar in de nieuwe bestuursperiode, waarin de uitvoering van het bestuursakkoord ‘Samen Doen’ centraal staat.

Omgaan met uitdagingen
Ondanks de financiële uitdagingen waar onze inwoners en wij mee te maken hebben, laat de concept meerjarenbegroting ook voor komende jaren positieve cijfers zien. Wethouder Erik van Hoften: “We zijn blij dat we een sluitende concept begroting kunnen voorleggen aan de gemeenteraad. Maar we realiseren ons dat veel inwoners, verenigingen en bedrijven financiële zorgen hebben. Ook daar hebben we komende jaren oog voor. In 2023 onderzoeken we hoe we onze bestuurskracht kunnen verstevigen, zodat we ook op lange termijn om kunnen blijven gaan met alle uitdagingen die op ons en onze inwoners afkomen.” Meer informatie vindt u op maasdriel.nl/begroting.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie