bird
zaterdag 02 maart | 14.13 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 40

05-10-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2022 10 05  links onder-0310 1159
Noodopvang vluchtelingen Oekraïne verlengd

Noodopvang vluchtelingen Oekraïne verlengd

Sinds 30 maart 2022 is er een noodopvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne op Resort aan de Maas in Kerkdriel. Daar vangen wij zo’n 215 vluchtelingen op. De oorlog in Oekraïne duurt nog voort. Wij hebben aan de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid laten weten dat wij bereid zijn de noodopvang op Resort aan de Maas te verlengen tot 1 april 2023. De komende tijd bekijken we hoe het daarna verdergaat met de noodopvanglocatie.

Extra plekken
Samen met dertien andere gemeenten zijn we verantwoordelijk voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in onze veiligheidsregio. Op sommige plekken in onze regio is het niet mogelijk om nog langer vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen of neemt het aantal opvangplekken binnenkort af. Wij hebben de mogelijkheid om een aantal extra huisjes in gebruik te nemen voor noodopvang. Daarom breiden we onze noodopvanglocatie uit met maximaal 35 plekken.


  

Stimuleringsfonds Kunst en Cultuur

Hebt u een goed en nieuw idee op het gebied van kunst en cultuur? Bent u inwoner van Maasdriel? Of woont u ergens anders maar is uw idee alleen gericht op de inwoners van Maasdriel? Dan kunt u subsidie aanvragen bij het stimuleringsfonds Kunst en Cultuur. Uw idee moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Een van de voorwaarden is dat het een activiteit is waar iedereen aan mee kan doen of van kan genieten.

Voorbeelden van eerdere aanvragen zijn: het opknappen van muurschilderingen in Rossum door leerlingen, een expositie over klimaatontwikkeling waarbij bezoekers in een tunnel het ‘klimaat’ letterlijk voelen, zien en horen, het project over levenslijnen waar inwoners samen deze symbolische levenslijnen weven. Maar ook tentoonstellingen waar kunstwerken van lokale kunstenaars te zien zijn.

Meer informatie over de voorwaarden en het indienen van een aanvraag vindt u op maasdriel.nl/subsidies.


 

Adviesplein Maasdriel: officiële opening verplaatst naar 2023

De opening van de adviespleinen is verzet naar 2023. We nemen dit besluit naar aanleiding van de opgedane ervaringen afgelopen zomer. Medewerkers van het gebiedsteam werkten toen als proef afwisselend vanuit de Leyenstein in Kerkdriel en het dorpshuis Gelre’s End in Hedel.

Aandachtspunten
Tijdens het proefdraaien bleek op beide locaties nog niet alles zo te zijn ingericht dat we inwoners goed kunnen helpen. Op beide locaties willen we bijvoorbeeld een goede ontvangstruimte en ontmoetingsruimte inrichten. Maar ook plekken waar de medewerkers in alle rust gesprekken kunnen voeren met inwoners zijn belangrijk.

En nu?
De komende tijd vinden er op beide locaties kleine verbouwingen plaats. Zodra die zijn afgerond, beginnen we met de inrichting van de adviespleinen. Wij vinden het belangrijk dat inwoners zich welkom en op hun gemak voelen zodra zij binnenkomen. En daarnaast moeten de adviespleinen zo worden ingericht dat de professionals hun werkzaamheden goed kunnen doen.

Nieuwe datum
We doen er alles aan om de adviespleinen zo snel mogelijk te openen. Het is niet mogelijk om al een nieuwe datum vast te stellen. Dit heeft te maken met de vele onzekerheden in de planning en de lastige markt waarin we zitten als het gaat om bouwen en verbouwen. In de tussentijd zitten we zeker niet stil. De medewerkers van het gebiedsteam helpen inwoners tot de opening van de adviespleinen gewoon vanuit het gemeentehuis. 

Over de adviespleinen
Het Adviesplein Maasdriel is de plek waar u vanaf de opening terechtkunt voor vragen en/of problemen op het gebied van welzijn, zorg, wonen en inkomen. Consulenten van het gebiedsteam van de gemeente werken hier samen met andere maatschappelijke organisaties om u zo goed mogelijk te helpen. Ook kunt u bij de adviespleinen terecht om andere mensen te ontmoeten, voor een kopje koffie of om even een krantje te lezen.


 

De gemeenteraad vergadert

Op donderdag 13 oktober is er een raadsvergadering vanaf 19:30 uur. De vergadering wordt rechtstreeks uitgezonden op maasdriel.raadsinformatie.nl.

Een greep uit de agenda:

  • Bestuursrapportage Maasdriel 2022
  • Vaststellen omgevingsvisie Bommelerwaard
  • Krediet gebiedsontwikkeling Zandmeren
  • Vaststellen bestemmingsplan Buitengebied herziening 2022, Reparatieplan

Hebt u vragen over de vergadering van de gemeenteraad?
Stuur dan een mail naar griffier@maasdriel.nl of bel naar 0418 63 84 10.

Vergaderstukken inzien of meekijken via internet?
Kijk dan op maasdriel.raadsinformatie.nl.


 

Tijdelijk parkeren met parkeerschijf op Gasthuisplein Kerkdriel

Vanwege de werkzaamheden aan het Mgr. Zwijsenplein is het tijdelijk drukker met parkeren op het Gasthuisplein in Kerkdriel. Daarom is een groot deel van dat plein tot en met 31 december 2022 een blauwe zone. U mag daar dan van maandag 9:00 uur tot en met zaterdag 18:00 uur alleen parkeren met een parkeerschijf. De blauwe zone herkent u aan de blauwe lijnen op het plein. Stel de parkeerschijf in op uw aankomsttijd en plaats deze zichtbaar onder de voorruit van uw auto. Uw voertuig mag maximaal twee uur aaneengesloten op de parkeerplaats blijven staan. Kijk voor meer informatie op maasdriel.nl.


 

Cursus Voor ’t Zelfde Geld

‘Hoe krijg ik weer overzicht in mijn geldzaken?’ Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens de cursus ‘Voor ‘t Zelfde Geld’. Ook krijgt u tips hoe u zelf uw geldzaken kunt regelen. De cursus bestaat uit 5 gratis lessen van 9:30-11:30 uur op woensdag 2, 9, 16, 22 en 29 november. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Ellen Bloemscheer via 06 29 46 23 18 of leerpuntmaasdriel@kw1c.nl of met Joke Verkuijlen via 06 44 61 42 37 of info@leerhuiszaltbommel.nl


 

Gebruikt u de BuitenBeter app al?

Ziet u een probleem in de openbare ruimte, bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal of scheef liggende stoeptegels? Dat kunt u heel eenvoudig melden via de BuitenBeter app! Wij ontvangen uw melding en lossen het probleem op. In de app kunt u zelf de status van de melding volgen. Kijk voor meer informatie en het downloaden van de app op buitenbeter.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie