bird
zondag 26 mei | 05.31 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 39 2023

27-09-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
Buurttuin Maasdijk bewoners aan tafel

Goed idee, doe er iets mee!

In Rossum hebben buurtbewoners de Buurttuin Maasdijk opgericht en in mei 2023 geopend. Een tuin waar biodiversiteit en samenzijn centraal staan, maar waar ook activiteiten georganiseerd kunnen worden. Buurttuin Maasdijk is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de subsidieregeling ‘Goed idee, doe er iets mee!’.

Hebt u als inwoner van de gemeente Maasdriel ook een leuk idee voor uw dorp, wijk of straat? En hebt u geld nodig om dit idee uit te voeren? Vraag dan de subsidie aan. Kijk voor de voorwaarden en aanvraagformulier op maasdriel.nl/gidi.


 

Vertrek uit Nederland

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend:

Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont.

Naam en voorletters

Geb. datum

Datum besluit

Zolotarov, O.O.

16-02-1990

11-09-2023

Haurissa, Z.

15-06-1974

15-09-2023

Kinczewski, J.W.

05-04-1973

21-09-2023

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

Bezwaarschrift
U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.


 

Tegel eruit, plant erin

In oktober organiseren we voor de tweede keer de actie ‘Tegel eruit, plant erin’. Lever een tegel in en ontvang van ons een mooie plant. Zo zorgen we samen voor meer groen in de gemeente. Dat is belangrijk voor het klimaat, voor de dieren én het zorgt voor verkoeling op warme dagen. Doet u mee?

Zo werkt het
Neem uw gewipte tegels mee naar een van de actiedagen.

  • Gooi deze tegels in onze container.
  • Zoek per ingeleverde tegel een plant uit. U ontvangt daarbij een informatieflyer over de verzorging van de plant.
  • Neem de plant mee naar huis en plaats deze op de plek van de tegel.

Zo hebt u uw eerste stap in vergroenen gezet!

Data en locaties
U kunt ons in oktober hier vinden:

  • Woensdag 11 oktober, Rossum, Kinderdagverblijf De Balledotjes, 15:30 - 17.30 uur.
  • Woensdag 25 oktober, Well, CBS De Hoeksteen, 12:00 - 14:30 uur.
  • Vrijdag 27 oktober, Hedel, Jenaplanschool De Lispeltuut, 12:30 - 15:00 uur.

Kijk voor meer informatie over de actie, de voorwaarden en het vergroenen van uw tuin op maasdriel.nl/tegelwippen.


 

Aanvraag indienen voor het Regionaal Stimuleringsfonds?

Loket open tot en met 6 december

Bent u ondernemer of een ondernemende inwoner? En hebt u een goed en innovatief idee op het gebied van agribusiness, logistiek & vestigingsklimaat, bedrijven of recreatie & toerisme? Het Regionaal Stimuleringsfonds (RSF) van FruitDelta Rivierenland kan uw idee werkelijkheid maken. Om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage uit het RSF moet uw idee aan een aantal voorwaarden voldoen. Samenwerken met andere partijen in de regio is één van deze voorwaarden.

Voor deze ronde van het RSF is ruim €500.000,- beschikbaar. Een aanvraag indienen kan tot en met 6 december 2023. Kijk voor meer informatie, de voorwaarden en het indienen van een aanvraag op fruitdelta.nl.


 

Coronaprik voor risicogroepen dit najaar

Vanaf 2 oktober 2023 tot eind december 2023 kunnen mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona, een coronaprik halen bij de GGD. Het coronavirus is er nog steeds en kan opleven. Met het nieuwe vaccin brengen zij hun bescherming weer op peil.

Mensen van 60 jaar en ouder ontvangen een uitnodigingsbrief voor de coronaprik. Voor de groep van 70-90 jaar staat in die brief al een afspraak ingepland. De rest wordt uitgenodigd om zelf een afspraak te maken via planjeprik.nl of 0800 7070.

Ook mensen van 18-59 jaar die een hoger risico lopen en doorgaans voor de griepprik worden uitgenodigd, kunnen zelf een afspraak maken.

Voor een overzicht van de vaccinatielocaties in Gelderland-Zuid kijk op: ggdgz.nl/corona onder coronavaccinatie. Voor alle vragen over de coronavaccinatie, kijk op: mijnvraagovercorona.nl.


Stoptober, doet u mee?

Rokers in heel Nederland helpen elkaar vanaf 1 oktober weer om te stoppen met roken. Na 28 dagen niet roken, hebt u vijf keer meer kans om blijvend niet meer te roken. Rokers die willen stoppen met roken, worden ondersteund door de gratis Stoptober app en berichten op sociale media. Kijk voor tips en inschrijven op stoptober.nl.


 

Problemen met de buren?

De meeste mensen wonen prettig naast elkaar. Maar soms gaat er iets mis en hebben buren last van elkaar. Bij Buurtbemiddeling kunt u vrijblijvend terecht voor informatie, advies en bemiddeling bij burenoverlast. Buurtbemiddeling is gratis. Neem contact op met ElkWelzijn via 0345 22 50 00 of mail naar buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl. Meer informatie: elkwelzijn.nl/buurtbemiddeling.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

 

 

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie