bird
vrijdag 19 april | 13.39 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 37

14-09-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
Alem pontje (2967 x 1978)-1
Welke foto is het perfecte Maasdrielse zomer plaatje?

Welke foto is het perfecte Maasdrielse zomer plaatje?

We hebben deze editie van de fotowedstrijd niet veel foto’s ontvangen, maar de foto’s die we ontvingen zijn wel heel mooi! Dank aan de inzenders die een foto hebben aangeleverd.

Op facebook.com/gemeente.maasdriel vindt u vanaf donderdag 15 september de foto’s waarop u kunt stemmen.

Geeft u ook een like of hartje?
Stemmen kan t/m zondag 25 september door een like of hartje te geven. Op

26 september maken wij via onze social media de winnaar van ‘Het perfecte Maasdrielse zomer plaatje’ bekend. Op 28 september krijgt de winnende foto ook een plekje op onze gemeentepagina.


 

Tijdelijke locatie markt Kerkdriel

In verband met de werkzaamheden op het Mgr. Zwijsenplein is de weekmarkt in Kerkdriel vanaf vrijdag 16 september tot en met het einde van het jaar in de Julianastraat ter hoogte van de St. Martinuskerk. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, gaat de markt terug naar het vernieuwde Mgr. Zwijsenplein.

Werkzaamheden centrumgebied
De aannemer is inmiddels gestart met de werkzaamheden in het centrum van Kerkdriel. Er wordt nu gewerkt in de Teisterbandstraat en aan de oostkant van het Mgr. Zwijsenplein (aan de kant van de tandarts en de dierenarts). Daarna voert de aannemer de rest van het werk tot en met het einde van dit jaar in fases uit.

Wilt u meer weten over het project?
Kijk dan op maasdriel.nl/centrumgebiedkerkdriel.


 

Vertrek uit Nederland

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend:
Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont.

Naam en voorletters

Geboortedatum

Datum besluit

Vasilev, B.H.

27-07-1980

06-09-2022

Kotowski, M.

03-10-1981

06-09-2022

Polova, H.

24-02-2004

07-09-2022

Adasiak, M.W.

21-01-2000

07-09-2022

Kawęcki, A.M.

07-11-1966

07-09-2022

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

Waarom nemen wij gegevens op van vertrek naar het buitenland?
Iedereen is verplicht schriftelijk aangifte te doen bij het college van burgemeester en wethouders van de woongemeente. Niet eerder dan vier weken vóór de beoogde datum van adreswijziging en niet later dan de vijfde dag na adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland. Dat staat in de Wet Basisregistratie Personen. We kunnen de beschikking ‘Vertrek uit Nederland’ niet toesturen aan deze persoon, omdat het onbekend is waar hij/zij verblijft. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht publiceren wij daarom deze bekendmaking.

Bezwaarschrift
U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.


 

Subsidie 2023 voor vereniging/stichting

Bent u betrokken bij een sportclub, muziek-, kunst- of toneelvereniging, of bij vrijwillig jeugd- of ouderenwerk? Verenigingen en stichtingen kunnen via maasdriel.nl/subsidies tot 1 oktober 2022 subsidie aanvragen voor het jaar 2023. Hebt u vorig jaar al een aanvraag ingediend? Dan ontvangt u het aanvraagformulier automatisch via de mail. U hoort uiterlijk eind december 2022 of de aanvraag is goedgekeurd. Hebt u vragen of hulp nodig bij het indienen van de aanvraag? Neem dan contact op met de heer Verhoeven of mevrouw Willems. Zij zijn bereikbaar via subsidie@maasdriel.nl en telefoonnummer 14 0418. Op maasdriel.nl/subsidies vindt u meer informatie.


 

Opening Bommelerwaardse gezondheidsmaand

Op vrijdag 16 september gaat de Bommelerwaardse gezondheidsmaand van start om 14:30 uur in de bibliotheek in Kerkdriel. Die middag worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud, zowel in de bieb als buiten bij het gemeentehuis. Iedereen is van harte welkom.

Kom ook en…
Ga mee op reis met de escapekoffer, zet uw smaakpupillen op scherp tijdens een soep proeverijtje, stel uw vragen aan de digidokter, verzin een mocktail en maak kennis met het Taal- en Leerhuis. Ook voor kinderen is er genoeg te doen; onder andere een eigen smoothie maken op een smoothiefiets en een springkussenfestijn.

Stoptoberbus
Daarnaast is de Stoptoberbus aanwezig. De landelijke campagne Stoptober start op 1 oktober. Bekende Nederlanders moedigen rokers aan om vanaf die dag te stoppen met roken. Er is iemand van Stoptober aanwezig voor vragen en meer informatie. 

Benieuwd naar de rest van het programma?
Kijk dan op maasdriel.nl/gezondheidsmaand


 

Bestemmingsplannen

Op maasdriel.nl staan bestemmingsplannen. Op ruimtelijkeplannen.nl kunt u zoeken op postcode en huisnummer.

• Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied herziening 2019, Drielseweg 46a’ (BP1128) en ‘Beeldkwaliteitsplan Drielseweg 46 te Hedel’, Maasdriel, betreft een rectificatie van de publicatie van 07-09-2022. De inzagetermijn is aangepast naar 19 september t/m 30 oktober 2022.

• Inspraak voorontwerp bestemmingsplan Rossum Noord 2022 Appelgaerde ligt ter inzage van 14 september t/m 12 oktober 2022.

Stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis in Kerkdriel. Openingstijden vindt u op maasdriel.nl.


 

NL-Alert op uw mobiel

Bij een noodsituatie in uw omgeving wilt u weten wat u moet doen. Daarom is er NL-Alert. Als er bij u in de buurt een ramp gebeurt, dan ontvangt u een tekstbericht op uw mobiel. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Op crisis.nl/nl-alert vindt u een instelhulp waarmee u uw mobiel kunt instellen voor NL-Alert.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie