bird
woensdag 22 mei | 14.16 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 34

24-08-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2022 08 24  avc ervaring jongeren afbeelding-2208 1045-1
Alcohol Verkeer Cursus: wat zijn de ervaringen van de jongeren?

Alcohol Verkeer Cursus: wat zijn de ervaringen van de jongeren?

Dit jaar organiseren we samen met gemeente Zaltbommel en IrisZorg voor de eerste keer de Alcohol Verkeer Cursus (AVC). De cursus is voor jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar oud, die rijlessen volgen en in de Bommelerwaard wonen. Het doel is om jongeren bewust te maken van de gevolgen van het rijden onder invloed van alcohol. Als de jongeren de cursus met succes afronden en het deelnamecertificaat meenemen bij het aanvragen van het rijbewijs, dan kunnen zij het rijbewijs gratis afhalen.

Ervaring van jongeren
Maar wat vinden jongeren nu eigenlijk van de cursus? Zien zij het nut ervan in? Hieronder een aantal reacties:

  • Ik ben me nu meer bewust van de gevolgen van alcohol in het verkeer.
  • Ik dacht dat in een flesje bier dezelfde hoeveelheid alcohol zat als in een glas.
  • Ik reed regelmatig onder invloed op de brommer. Maar ik heb mijn lesje wel geleerd nadat ik met de brommer flink onderuit ben gegaan.
  • Ik heb vrienden die regelmatig onder invloed van cannabis in de auto stappen. Ik vind dat dom en stap niet bij hen in de auto als ze stoned zijn.
  • Ik wist niet dat meisjes sneller onder invloed raken dan jongens. En dat eten geen zin heeft om nuchter te worden.

Plaatsen beschikbaar
In 2022 kunnen jongeren de cursus volgen op woensdag 14 september, 12 oktober, 9 november en 7 december. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, vol is vol. Meer informatie over de cursus, data en aanmelden vindt u op maasdriel.nl.


 

Vertrek uit Nederland

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend: Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont. 

Naam en voorletters

Geb. datum

Datum besluit

Gratkowski, D.J.

20-06-1977

11-08-2022

Chercheaţă, M.

06-02-1968

17-08-2022

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

Bezwaarschrift
U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.


 

Start werkzaamheden centrumgebied Kerkdriel

Op 5 september start aannemer Vissers Ploegmakers B.V. met de werkzaamheden aan het centrum van Kerkdriel. De aannemer gaat dan eerst aan de slag in de Teisterbandstraat en aan de oostkant van het Mgr. Zwijsenplein (aan de kant van de tandarts en de dierenarts). Daarna wordt de rest van het werk in fases uitgevoerd. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden aan het einde van dit jaar afgerond.

Let op: weekmarkt op een andere locatie
Vanwege de werkzaamheden op het plein is de markt vanaf vrijdag 9 september tot en met het einde van het jaar op het parkeerterrein van het gemeentehuis (bereikbaar vanaf de Kerkstraat).

Meer informatie
Het project ‘Centrumgebied Kerkdriel’ gaat over het opnieuw inrichten van het gebied tussen het Monseigneur Zwijsenplein en de Teisterbandstraat. Samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen zorgen we ervoor dat het centrumgebied een mooi en levend dorpshart wordt. Kijk voor meer informatie over het project en de fasering van het werk op maasdriel.nl/centrumgebiedkerkdriel.


 

Uw woning verduurzamen?

Energieloket Maasdriel geeft advies

Vindt u het lastig om te starten met het verduurzamen van uw woning? Laat u dan adviseren door Energieloket Maasdriel. Bij dit informatiepunt krijgen inwoners van Maasdriel gratis advies van een onafhankelijk energieadviseur over energie besparen. Woningeigenaren kunnen bijvoorbeeld informatie krijgen over het opwekken van energie rond de eigen woning. Maar ook tips voor het aanvragen en beoordelen van de verschillende offertes, subsidies en financieringen. Woont u in een huurwoning? Ook dan heeft het Energieloket bruikbare tips voor u. Op energieloketmaasdriel.nl vindt u al veel informatie en handige tips.

Spreekt u liever met een van de adviseurs van het Energieloket?
Dan bent u na het maken van een afspraak van harte welkom. Energieloket Maasdriel is op afspraak geopend in het gemeentehuis op woensdag tussen 13:30-16:30 uur. Bel op werkdagen tussen 9:00-16:00 uur naar 0345 50 40 12 of mail naar maasdriel@energieloketmaasdriel.nl.


 

Rijbewijs online verlengen

Sinds 1 juli 2022 is het mogelijk om via de website van de RDW uw rijbewijs te verlengen of een categorie toe te voegen. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis. Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan? Dan moet u nog wel naar het gemeentehuis komen.

Hoe werkt het?
De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met uw DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via rdw.nl/rijbewijsverlengen. U rekent af met iDeal. Na twee werkdagen kunt u uw rijbewijs ophalen op het gemeentehuis. U ontvangt hiervan bericht via de RDW. Kijk voor meer informatie op rdw.nl/rijbewijsverlengen.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie