bird
zondag 16 juni | 07.51 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 33

17-08-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
streekprodukten
Bommelerwaard lanceert nieuwe streekproductenroutes

Vertrek uit Nederland

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend: Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont.

Naam en voorletters

Geboortedatum

Datum besluit

Maftei, F.

07-04-1981

04-08-2022

Stavăr, C.G.

02-06-1996

10-08-2022

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

Bezwaarschrift
U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.


 

Bereikbaarheid tijdens La Vuelta

Op zaterdag 20 augustus 2022 is de tweede etappe van La Vuelta van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Deze rit komt ook door Maasdriel.

Naar verwachting komen de renners tussen 14:30 uur en 14:45 uur vanuit Zaltbommel over de Van Heemstraweg door onze gemeente. Via de Alemse rotonde rijden zij richting Heerewaarden. Een uur eerder komt de reclamekaravaan over de route voorbij. Om de etappe veilig te kunnen organiseren zijn een aantal wegen voor ongeveer 2,5 tot 3 uur minder of niet bereikbaar.

Wat betekent de wegafsluiting voor u?
Het parcours is 2,5 à 3 uur afgesloten. Dit is van ongeveer 13.00 uur tot 16.00 uur. De Van Heemstraweg is dan ter hoogte van Heerewaarden afgesloten voor al het verkeer. Daardoor is het niet mogelijk om Heerewaarden in en uit te rijden, alleen in het geval van calamiteiten. Alem en Rossum zijn tijdens La Vuelta minder goed bereikbaar. U kunt Alem dan alleen uitrijden over de Jan Klingenweg via de Provincialeweg. Indien strikt noodzakelijk kunt u Alem via diezelfde route, tegen de richting in, inrijden. Rossum is tijdens de Vuelta te bereiken via de parallelweg van de Burgemeester van Randwijckstraat.

Wilt u de renners voorbij zien komen?
Kom dan naar uw favoriete plek aan het parcours. Vergeet niet iets roods aan te trekken. Tip: kom te voet of op de fiets naar het parcours als u in de buurt woont. Kijk voor meer informatie over de bereikbaarheid op lavueltaholanda.com/bereikbaarheid-maasdriel.

 


 

Bommelerwaard lanceert nieuwe streekproductenroutes

De Bommelerwaard heeft veel moois en lekkers te bieden en staat bekend om de vele streekproducten. Te koop in de fruitstalletjes langs de weg of in een van de boerderijwinkels. Als inwoner weet u dat natuurlijk al. Maar misschien kunt u de Bommelerwaard nog beter leren kennen, fietsend of lopend? 

Twee fietsroutes en een knapzakroute
De nieuwe fietsroutes voeren langs de verschillende boeren die Bommelerwaardse streekproducten verkopen. U fietst door een aantal prachtige natuurgebieden, zoals de Hedelse Bovenwaard, de Neswaarden en Fort Sint Andries. Gaat u liever wandelen met uw (klein)kind(eren)? Loop dan de knapzakroute die start in Ammerzoden. Vanuit daar voert een drie kilometer lange route langs een aardbeienteler, een aardappelboer, een skybox met uitzicht op de koeienstal en als afsluiter de mogelijkheid om een heerlijk boerenijsje te eten. De knapzakjes zijn op diverse punten te koop.

Meer informatie
Kijk op beleefbommelerwaard.nl voor meer informatie. Hier vindt u ook een overzicht waar de knapzakjes te koop zijn en waar u de gratis routekaartjes op kunt halen. 


 

Wijziging spoedleveringen paspoort en identiteitskaart eind augustus 2022

Om aan de hoogste eisen van gegevensbeveiliging te voldoen, is er sinds kort een nieuw soort chip beschikbaar voor alle nieuwe Nederlandse paspoorten en identiteitskaarten. De software wordt hierop aangepast, zodat het mogelijk is de nieuwe chip uit te lezen.

Dit heeft gevolgen voor de spoedaanvragen.
Van woensdag 24 augustus om 16:00 uur tot donderdag 25 augustus om 16:00 uur is het niet mogelijk om een spoedaanvraag voor uw paspoort of identiteitskaart in te dienen.


 

Coronavaccinatie in Kerkdriel

De GGD Gelderland-Zuid vaccineert op vrijdag 19 augustus van 16:00 – 20:00 uur in MFC De Kreek in Kerkdriel. Er wordt geprikt zonder afspraak. U kunt dus gewoon binnenlopen voor een coronavaccinatie. Neem wel een geldig identiteitsbewijs en uw mondkapje mee. GGD medewerkers geven ter plaatse voorlichting over het vaccineren. Natuurlijk blijft vaccineren uw eigen keuze.

Wie kunnen er langskomen voor een coronavaccinatie?
Iedereen vanaf 12 jaar die nog geen 1e of 2e coronavaccinatie heeft gehad. Jongeren van 12 t/m 16 jaar hebben toestemming nodig van de ouders om zich te laten vaccineren. Hebt u corona gehad? Dan moet er minimaal 8 weken tussen zitten voordat u uw prik kunt halen. Ook alle 18-plussers zijn welkom voor een boosterprik. En 60-plussers voor de extra boosterprik. Voor de boosterprik is het belangrijk dat er minimaal 3 maanden zit tussen uw laatste vaccinatie of coronabesmetting.

Meer weten?
Bekijk alle informatie op ggdgz.nl/regiotour.


 

 


 

Bekijk hier de pdf uit de krant

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie