bird
zondag 16 juni | 09.11 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 32

10-08-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2022 08 10 - links midden-1
Helpt u mee water te besparen?

Altijd op de hoogte van besluiten in uw buurt

Meld u aan voor de e-mailservice!
Besluiten zoals vergunningen, bouwplannen en plaatselijke regelgeving kunnen van invloed zijn op uw woonomgeving. De gemeente Maasdriel en andere overheidsorganisaties publiceren deze besluiten op Berichten over uw buurt. Hoe dit werkt leggen we graag uit.

Via overheid.nl/berichten-over-uw-buurt zoekt u naar berichten van de afgelopen 2 maanden van overheidsorganisaties, die invloed hebben op uw leefomgeving. U zoekt op basis van een postcode, huisnummer (niet verplicht) en straal. Het resultaat ziet u meteen in een lijst. U kunt het resultaat ook op de kaart bekijken. Het zoekresultaat kunt u verder verfijnen op onderwerp, publicatiedatum en zoekwoord. Vanuit het zoekresultaat kunt u doorklikken naar het bericht zelf. Deze berichten staan op officielebekendmakingen.nl. Daar vindt u ook de besluiten die ouder zijn dan 2 maanden.

Aanmelden voor de e-mailservice
Bij het aanmaken van een abonnement op overheid.nl/berichten-over-uw-buurt/aanmelden kunt u verschillende instellingen kiezen. Nadat u uw e-mailadres, postcode en eventueel uw huisnummer hebt opgegeven, bepaalt u uit welk gebied rondom uw adres u berichten wilt ontvangen. Daarna stelt u in welke categorie berichten u wilt ontvangen. Als laatste bepaalt u van welke overheidsorganisaties u berichten wilt ontvangen. Als u tevreden bent over uw instellingen dan kunt u zich aanmelden en ontvangt u een bevestiging via e-mail.

Hoe vaak ontvangt u mail?
De service bekijkt elke dag of er nieuwe berichten zijn die aan uw aanvraag voldoen en stuurt die meteen door. Afhankelijk van de overheidsorganisaties en de berichttypen die u hebt gekozen, ontvangt u gemiddeld één keer per week een e-mail.


 

Blauwalg bij De Zandmeren en strandbad Well

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om te zwemmen bij De Zandmeren en strandbad Well, omdat daar blauwalg is gevonden. Komt u hiermee in aanraking? Dan kunt u huidirritatie, maag- of darmklachten krijgen. Dit geldt ook voor honden. Door de droogte en warmte komt er momenteel op veel plekken blauwalg voor. Zelfs in en langs de Maas. Via de rivier stroomt het De Zandmeren in. Hopelijk verbetert de waterkwaliteit snel, zodat iedereen weer kan genieten van onze strandbaden. Bekijk de actuele informatie hierover op zwemwater.nl.

In onze gemeente zijn De Zandmeren en strandbad Well aangewezen als officiële zwemwaterlocaties. Tijdens het badseizoen, van 1 mei tot 1 oktober, worden deze locaties regelmatig onderzocht. De waterkwaliteit is over het algemeen uitstekend bij beide recreatiegebieden. De Zandmeren heeft daarom zelfs een Blauwe Vlag certificering.


 

Wijs met water

Helpt u mee water besparen?
Er is officieel sprake van een watertekort in Nederland. Vitens laat weten dat dit nog geen gevolgen heeft voor ons drinkwater. Maar om ervoor te zorgen dat we voldoende drinkwater houden, is het belangrijk hier wel verstandig mee om te gaan. Helpt u ook mee? 

  1. Sproei alleen als het echt nodig is. Het liefst voor 7:00 uur ’s ochtends of na 22:00 uur ’s avonds.
  2. Douche zo kort mogelijk.
  3. Houd het water in uw zwembad schoon, zodat u het zo lang mogelijk kunt gebruiken.

Kijk voor meer tips op vitens.nl/wijs-met-water.


 

Houdt u uw overhangend groen in de gaten?

We krijgen regelmatig meldingen over struiken en bomen die over de stoep of openbare weg groeien. Natuurlijk houden we al ons openbare groen zo goed mogelijk bij en lossen we overlast zo snel mogelijk op. Maar niet al het overhangend groen is van de gemeente. Ook de planten in uw tuin kunnen flink groeien en bijvoorbeeld stoepen onbegaanbaar maken. 

U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan uw tuin. Helpt u mee om hinderlijke of onveilige situaties te voorkomen? Dit doet u door in de gaten te houden of uw planten geen plaats in de openbare ruimte innemen. Doen ze dat wel? Snoei het overhangende groen dan zo snel mogelijk weg. 


 

Pleegzorg, iets voor u?

Ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek met liefde en structuur. Voor meer dan 23.000 kinderen in Nederland is dat niet vanzelfsprekend. Voor die kinderen zijn pleegouders onmisbaar. Mensen die tijdelijk willen zorgen voor het kind van een ander. Een gezin waar kinderen zich veilig kunnen voelen, zichzelf mogen zijn en waar zij zich kunnen ontwikkelen. Pleegzorg is er in verschillende vormen: voor regelmatig een weekend, een paar dagen per week of voor langere tijd.

Wilt u meer weten over pleegzorg?
Of denkt u dat u misschien iets voor een pleegkind kunt betekenen? Kijk dan voor meer informatie op ikwilpleegouderworden.nl.


 

Coronavaccinatie in Kerkdriel

De GGD Gelderland-Zuid vaccineert op vrijdag 19 augustus van 16:00 – 20:00 uur in MFC De Kreek in Kerkdriel. Er wordt geprikt zonder afspraak. U kunt dus gewoon binnenlopen voor een coronavaccinatie. Neem wel een geldig identiteitsbewijs en uw mondkapje mee. GGD medewerkers geven ter plaatse voorlichting over het vaccineren. Natuurlijk blijft vaccineren uw eigen keuze.

Wie kunnen er langskomen voor een coronavaccinatie?
Iedereen vanaf 12 jaar die nog geen 1e of 2e coronavaccinatie heeft gehad. Jongeren van 12 t/m 16 jaar hebben toestemming nodig van de ouders om zich te laten vaccineren. Hebt u corona gehad? Dan moet er minimaal 8 weken tussen zitten voordat u uw prik kunt halen. Ook alle 18-plussers zijn welkom voor een boosterprik. En 60-plussers voor de extra boosterprik. Voor de boosterprik is het belangrijk dat er minimaal 3 maanden zit tussen uw laatste vaccinatie of coronabesmetting.

Meer weten?
Bekijk alle informatie op ggdgz.nl/regiotour.

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie