bird
zondag 16 juni | 07.35 uur

Gemeentenieuws Maasdriel - week 28

13-07-2022 11:52
uur
Door: Gemeente Maasdriel
Maasdriel - logo-1

Nieuws uit de gemeente Maasdriel
Week 28 - 13 juli 2022

Blijf op de hoogte over alle ontwikkelingen in jouw gemeente.Problemen met de buren? Los het samen op!

De meeste mensen wonen prettig naast elkaar. Maar soms gaat er iets mis en hebben buren last van elkaar. Vaak beginnen de irritaties met een kleinigheid. Door niet of niet goed met elkaar te praten kan zo’n kleinigheidje uit de hand lopen en dit kan het woonplezier behoorlijk verpesten. De politie erbij halen levert niet altijd de oplossing op die buren zich wensen, maar wat dan?

Bij Buurtbemiddeling, een gezamenlijk initiatief van ElkWelzijn, woningbouwverenigingen en gemeenten, kunt u vrijblijvend terecht voor informatie, advies en bemiddeling. Buurtbemiddeling is gratis.
Wel wordt van u verwacht dat u nadenkt over een acceptabele oplossing voor iedere partij en hier ook aan meewerkt.

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met ElkWelzijn via 0345 22 50 00 of mail naar buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl. Kijk voor meer informatie op www.elkwelzijn.nl/buurtbemiddeling


 

Vertrek uit Nederland

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend:
Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont.

Naam en voorletters
Geboortedatum
Datum besluit
Nykiel, W
25-03-1964
30-06-2022
Goranov, K.V.
24-04-1980
30-06-2022
Mikoszek,P.R.
06-10-1982
30-06-2022
Ciszewski, B.
24-02-1988
01-07-2022
Korkosz, W
 11-10-1965
01-07-2022

 

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

Waarom nemen wij gegevens op van vertrek naar het buitenland? Iedereen is verplicht schriftelijk aangifte te doen bij het college van burgemeester en wethouders van de woongemeente. Niet eerder dan vier weken vóór de beoogde datum van adreswijziging en niet later dan de vijfde dag na adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland. Dat staat in de Wet Basisregistratie Personen. We kunnen de beschikking ‘Vertrek uit Nederland’ niet toesturen aan deze persoon, omdat het onbekend is waar hij/zij verblijft. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht publiceren wij daarom deze bekendmaking.

Bezwaarschrift
U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.


 

College 2022 – 2026: wethouder Peter de Vries

“Ik ben Peter de Vries en ook in deze bestuursperiode mag ik het CDA vertegenwoordigen als wethouder. Ik ga aan de slag met de portefeuille economische zaken, recreatie & toerisme, natuur & landschap en rivieren & water buitendijks.
Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor een aantal grote projecten, zoals het masterplan Maas, de verplaatsing van de zandbedrijven, de Zuidelijke Ontsluitingsroute (ZOR) en de gebiedsontwikkeling Alem. Een nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb!
Als geboren en getogen Maasdrielenaar ben ik enorm trots op het unieke gebied waarin we wonen, werken en recreëren. Het gebied heeft álles; van de twee rivieren, de natuur, de fiets- en wandelpaden, het zwemwater en de stranden tot de vele horeca, een gevarieerd winkelaanbod en de grote steden binnen handbereik. Ook is er volop werkgelegenheid en bedrijvigheid.
Toch is er ook nog ruimte voor ontwikkeling. We gaan deze periode de uitvoering van het masterplan Maas en de transitie op het gebied van recreatie en toerisme en alles wat daarmee samenhangt versnellen. Dat geeft een kwaliteitsimpuls aan Maasdriel, van Heerewaarden tot aan Wellseind, waar iedereen van profiteert.

Kortom, er liggen mooie kansen, maar zeker ook wat meer ingewikkelde uitdagingen voor ons. Ik kijk ernaar uit om die samen met het college, de gemeenteraad, de ambtelijke organisatie, de inwoners én de ondernemers aan te gaan!”


 

Aanvraag indienen voor het Regionaal Stimuleringsfonds?
Dat kan tot 15 september

Bent u een ondernemer of ondernemende inwoner? En hebt u een goed en innovatief idee op het gebied van agribusiness, logistiek & vestigings-klimaat bedrijven of recreatie & toerisme? Het Regionaal Stimuleringsfonds (RSF) van FruitDelta Rivierenland kan uw idee werke-lijkheid maken. Om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage uit het RSF moet uw idee aan een aantal voorwaarden voldoen. Samenwerken met andere partijen in de regio is er bijvoorbeeld een van. Kijk voor meer informatie, de voorwaarden en het indienen van een aanvraag op www.fruitdelta.nl


 

Het perfecte Maasdrielse zomer plaatje

Afgelopen lente organiseerden we de eerste ‘seizoenen’ fotowedstrijd, we begonnen met het thema ‘het perfecte Maasdrielse lente plaatje’. We ontvingen een groot aantal prachtige foto’s waar via Facebook op gestemd kon worden. De uiteindelijke winnaar was Karin van Veenendaal met haar prachtige foto van de opgaande zon in Alem.

Maasdriel is in elk jaargetijde mooi
Daarom herhalen we de fotowedstrijd elk seizoen. Schiet u het perfecte zomer plaatje? Kies uw mooiste foto en stuur die uiterlijk woensdag 14 september naar communicatie@maasdriel.nl. De geselecteerde foto’s staan van 15 t/m 25 september op onze Facebookpagina. De foto met de meeste ‘likes’ en ‘hartjes’ wint en krijgt een plekje op onze website, social media en op de gemeentepagina in de Bommelerwaardgids. Meedoen? Kijk op maasdriel.nl voor de spelregels en voorwaarden.


 

Zet ook de knop om

De kosten voor energie stijgen. We moeten minder afhankelijk worden van gas uit Rusland en we willen klimaatverandering tegengaan. Daarom gaan we meer en sneller energie besparen. Zet u ook de knop om? U kunt nu al stappen zetten om energie te besparen. Douche bijvoorbeeld niet langer dan 5 minuten, installeer een waterbesparende douchekop en droog uw was aan de waslijn in plaats van in de droger. Benieuwd welke stappen u deze zomer nog meer kunt zetten om energie te besparen? Kijk voor meer informatie en handige tips op www.zetookdeknopom.nl


 


Gemeente Maasdriel

Openingstijden:

ma t/m wo
9:00 - 16:30 uur
donderdag
9:00 - 19:30 uur
vrijdag
9:00 - 12:30 uur

 

Bezoekadres
Kerkstraat 45
5331 CB Kerkdriel
Postadres
Postbus 10.000
5330 GA Kerkdriel

 

 

 

Bel: 14 0418
info@maasdriel.nl
www.maasdriel.nl

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie