bird
donderdag 13 juni | 18.21 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 21 2024

22-05-2024 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2024 05 22 - rechts boven - kunstverkiezing

Kunstverkiezing Maasdriel 2024

Wij zoeken kunstenaars!

Bent u een amateur- of professioneel kunstenaar en woont u in Maasdriel? Maakt u beeldende kunst, toegepaste kunst of bent u meer een literaire kunstenaar? Dan zijn we op zoek naar u. In 2024 organiseren we voor de vierde keer een kunstverkiezing in Maasdriel.

Waar moet het kunstwerk aan voldoen?
Het kunstwerk heeft een maximale grootte van 100 cm x 100 cm x 170 cm. Het werk moet tastbaar zijn zodat we het op kunnen hangen of kunnen plaatsen in de hal van het gemeentehuis. En het kunstwerk heeft te maken met het thema ’80 jaar vrijheid’ én Maasdriel.

Doet u mee?
Stuur dan tussen 1 juni en 15 augustus maximaal twee kunstwerken/ontwerpen naar kunstverkiezing@maasdriel.nl. Dit kan een foto zijn van een bestaand werk of een tekening en/of idee van een nieuw ontwerp. Deelname aan de kunstverkiezing is gratis.

Meer informatie
Het winnende kunstwerk krijgt in 2025 een mooi plekje in de hal van het gemeent-huis. Bovendien krijgt de winnaar een prijs van € 3.000. Kijk voor meer informatie op maasdriel.nl/kunstverkiezing.


 

Een cadeaubon voor jonge mantelzorgers

Van 1 tot en met 7 juni is het de week van de jonge mantelzorgers. Een week waarin zij extra in het zonnetje worden gezet.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot 24 jaar die opgroeien met iemand die zorg nodig heeft. Zoals een ouder met een chronische ziekte, een broer of zus met een beperking, of een grootouder of buur. Deze kinderen en jongeren hebben vaak minder tijd voor zichzelf, kunnen zich soms eenzaam voelen en maken zich regelmatig zorgen.

We gunnen jonge mantelzorgers een leuk en ontspannen moment voor zichzelf. Daarom kunnen zij een cadeaubon aanvragen bij Welzijn Bommelerwaard die ze hiervoor kunnen gebruiken.

Hoe vraag je de cadeaubon aan?
Ben je een jonge mantelzorger? Mail dan vóór zaterdag 8 juni je gegevens en een omschrijving voor wie jij zorgt naar mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl.


 

De gemeenteraad vergadert

Op donderdag 30 mei is er een raadsvergadering vanaf 19:30 uur. De vergadering wordt rechtstreeks uitgezonden op maasdriel.raadsinformatie.nl.

Een greep uit de agenda:

  • Vaststellen bestemmingsplan Kerkdriel herziening 2023, Nieuwstraat 10
  • Vaststellen bestemmingsplan Appelgaerde Rossum Noord 2024
  • Vaststellen bestemmingsplan Rossum en Hurwenen herziening 2023 Hogeweg nabij 26
  • Principeverzoek co-mestregister Zeedijk 4 Hedel

Hebt u vragen over de vergadering van de gemeenteraad?
Stuur dan een mail naar griffier@maasdriel.nl.

Vergaderstukken inzien of meekijken via internet?
Kijk dan op maasdriel.raadsinformatie.nl.


 

Gratis rijbewijspas ophalen

Maasdrielse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 51,11!

Ook zin om deze gratis online cursus te volgen? De eerstvolgende cursus is op maandag 10 juni. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, vol is vol. Kijk voor meer informatie over de cursus, data en aanmelden op maasdriel.nl/avc.


 

Samen voor een veilige buurt

Veilig wonen in uw buurt? Dat zou voor iedereen in Maasdriel normaal moeten zijn. Toch kunnen er opvallende signalen zijn van een drugslab. Kijk maar eens goed om u heen. Dat ene huis met al die camera’s of afgeplakte ramen. Gedumpte jerrycans en vaten. Of die vreemde geur of stank. Misdaad is soms erg dichtbij. En dat kan gevaarlijk zijn.

Samen maken we uw buurt veiliger
Uw ogen en oren kunnen het verschil maken. Hebt u een vermoeden van een drugslab? Meld het dan. Dit kan volledig anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 70 00 of meldmisdaadanoniem.nl. Of meld bij de politie via 0900 88 44. Bij spoed of heterdaad belt u altijd 112.


 

Ruimtelijke plannen

Op maasdriel.nl/bestemmingsplannen staan ruimtelijke plannen. Op ruimtelijkeplannen.nl kunt u zoeken op postcode en huisnummer. Of op omgevingswet.overheid.nl bij Regels op de Kaart.\

Onderstaande ruimtelijke plannen werden eerder op de gemeentepagina van 8 mei gepubliceerd. We publiceren ze nu opnieuw met de juiste data van terinzagelegging.

  • Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Parapluplan Klimaat 2023’ (BP 1280)
  • Gewijzigd vastgestelde beheersverordening ‘Parapluplan Klimaat 2023’ (BV 0004)

Stukken liggen ter inzage van 22 mei tot en met 2 juli op het gemeentehuis in Kerkdriel.


 

Tot wanneer is uw paspoort geldig?

Reisdocumentenpiek in 2024

Verloopt uw paspoort of uw identiteitskaart in 2024? Dat geldt voor heel veel inwoners, we verwachten de komende jaren dus een flinke piek in de aanvragen en daardoor langere wachttijden. Plan daarom uw afspraak op tijd in op maasdriel.nl. Tip: u mag uw reisdocument eerder vernieuwen dan vlak voor de verloopdatum.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie