bird
maandag 15 april | 19.53 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 09 2024

28-02-2024 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2024 02 28 - rechts boven - beeldmerk 25 jaar rond

25 jaar Maasdriel: deel uw foto met ons!

Dit jaar bestaan we 25 jaar, hoera! In het kader van dit jubileum organiseren we een aantal activiteiten. Dit doen we graag samen met u. Eén van de activiteiten is het verzamelen van Maasdrielse foto’s van de afgelopen 25 jaar (van 1999 tot en met 2024).

Wat vragen wij van u en wat doen wij?
Hebt u een foto van een belangrijk moment of een mooie herinnering, zoals een kampioenschap of een opening? Of een foto van een uniek straatbeeld, natuur of een bijzondere gebeurtenis? En wilt u deze foto met ons delen? Stuur de foto van minimaal 1Mb dan naar 25jaar@maasdriel.nl met een omschrijving, jaartal, dorpskern waar de foto genomen is en uw persoonsgegevens. Dit kan tot en met woensdag 6 maart 2024. Per kern kiezen we van elk jaar een foto uit. Die 25 foto’s gebruiken we voor een wandelroute per dorpskern en fietsroute in Maasdriel.

Meer informatie?
Hebt u een tip, een idee of wilt u meer weten over deze activiteit? Stuur dan een mail naar 25jaar@maasdriel.nl of breng een bezoek aan een van de inloopmomenten op het gemeentehuis. Kijk voor meer informatie op maasdriel.nl/25-jaar-maasdriel.


 

Volg het nieuws over duurzame energie in Rivierenland

Samen besparen we steeds meer energie en schakelen we stap voor stap over op duurzame energie. In Rivierenland werken we met 15 partners samen in de Regionale Energie Strategie (RES). Ons doel is om een duurzame regio te worden en klimaatverandering door CO-uitstoot tegen te gaan. In de maandelijkse nieuwsbrief delen we ons nieuws over bijvoorbeeld:

  • Wind en zonne-initiatieven in Rivierenland;
  • Verduurzamingsprojecten in de regio;
  • Acties van energiecoöperaties waaraan u kunt meedoen;
  • Allerlei informatie over energie besparen, subsidies, ons energiesysteem, netcongestie en plannen waarover u uw mening kunt geven.

Bent u benieuwd en wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over duurzame energie in Rivierenland? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief via www.resrivierenland.nl/nieuwsbrief.


 

Ontdek jouw carrièremogelijkheden tijdens de Werkbelevingsweek

Van 4 t/m 10 maart openen meer dan 20 overheden in Gelderland hun deuren. Ook in de Bommelerwaard ben je van harte welkom op de open middagen! Meld je aan via werkbelevingsweek.nl.

Gemeente Maasdriel: Woensdag 6 maart van 14:30-17:30 uur op het gemeentehuis in Kerkdriel
Gemeente Zaltbommel: Donderdag 7 maart van 14:30-17:30 uur op het gemeentekantoor in Zaltbommel
Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard (BVEB): Donderdag 7 maart van 14:30-17:30 uur op het gemeentekantoor in Zaltbommel

Werken voor Maasdriel
‘No nonsense’ en hard werken om onze doelen te behalen; dat is wat ons kenmerkt. Het is soms spannend om in het politieke krachtenveld te opereren en successen te behalen. Dat vraagt om goede voorbereiding, creativiteit en slim meebewegen. Van duurzaamheid en schuldhulpverlening tot financiën en vluchtelingenopvang. Zelfs als je nog geen ervaring hebt liggen de kansen om iets te betekenen in maatschappelijke vraagstukken voor het grijpen. Ontdek jouw mogelijkheden en ga de uitdaging met ons aan!

De voordelen van een baan bij de lokale overheid
Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groeimogelijkheden. De basis is op orde met een goed salaris, faciliteiten om ook thuis te werken en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Persoonlijk kennismaken met één van onze collega’s?
Via www.werkbelevingsweek.nl heb je ook de mogelijkheid om je op te geven voor een (digitale) kop koffie en kun je  1-op-1  je vragen stellen.


 

Goed idee, doe er iets mee!

Bent u benieuwd naar voorbeelden van ideeën van inwoners waaraan ‘Goed idee, doe er iets mee!’ een bijdrage heeft geleverd? Kijk dan eens op maasdriel.nl/inwoners-initiatieven.

Hebt u als inwoner van de gemeente Maasdriel ook een leuk idee voor uw dorp, wijk of straat? En hebt u geld nodig om dit idee uit te voeren? Vraag dan subsidie aan via ‘Goed idee, doe er iets mee!’. Kijk voor de voorwaarden en het aanvraagformulier op maasdriel.nl/gidi.


 

Vraag het Energieloket Maasdriel om advies

Wilt u uw woning verduurzamen, maar weet u niet goed hoe? Laat u dan gratis, onafhankelijk en persoonlijk informeren door Energieloket Maasdriel. Het energieloket geeft u tips en informatie over energie besparen en kan u meer vertellen over de verschillende subsidies.

Benieuwd? Maak dan een afspraak bij Energieloket Maasdriel
Iedere woensdagmiddag kunt u tussen 13:00 en 16:30 uur terecht bij een energieadviseur voor advies over energiebesparing. De oneven weken is het energieloket geopend in Kerkdriel. De even weken kunt u terecht bij het Adviesplein in Hedel (Gelre’s End).

Plan een afspraak voor een bezoek aan het Energieloket Maasdriel via energieloketrivierenland.nl/maasdriel/contact/.


 

Vragen over gemeentelijke belastingen?

Kom dan naar het inloopmoment van BSR

Binnenkort ontvangt u van de Belastingsamenwerking Rivierenland (BSR) de aanslag voor gemeentelijke belastingen 2024. Hebt u vragen over de inhoud van uw aanslag? Kom dan op donderdag 7 maart tussen 14:00-17:00 uur en van 18:00-19:30 uur naar het inloopmoment op het gemeentehuis in Kerkdriel. Medewerkers van BSR zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Vergeet u niet uw belastingaanslag 2024 mee te nemen? Wilt u eerder contact opnemen om vragen te stellen? Dit kan via 0344 704 704 op werkdagen van 8:30 tot 12:30 uur of kijk wat u zelf online kunt regelen op bsr.nl.


 

Ruimtelijke plannen

Op maasdriel.nl/bestemmingsplannen staan ruimtelijke plannen. Op het omgevingsloket: omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart kunt u zoeken op locatie of naam bestemmingsplan.

  • Vastgesteld bestemmingsplan ‘Hedel bedrijventerrein De Kampen herziening 2022, Baronieweg 15”.
  • Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied wijziging 2023, Hoenzadrielsedijk 4 en 4a Hoenzadriel’

Stukken liggen ter inzage van 28 februari 2024 tot en met 9 april 2024 op het gemeentehuis in Kerkdriel.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie