bird
vrijdag 03 mei | 12.16 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 14 2024

03-04-2024 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
25jaarZB_collega's-02

Het zilveren verhaal van de medewerkers van gemeente Zaltbommel

Gemeente Zaltbommel bestaat 25 jaar! Elke week vertellen we het ‘zilveren’ verhaal van iemand uit onze bruisende gemeenschap. Deze week staat in het teken van drie nieuwe medewerkers van de gemeente Zaltbommel. Zij zijn inmiddels 25 weken in dienst bij de gemeente Zaltbommel en delen hun eerste ervaringen.

Dagelijks zetten bijna 200 medewerkers zich in voor onze gemeenschap. Medewerkers streven ernaar om samen met u te zorgen voor een optimale omgeving om te leven, wonen, werken en recreëren. De werkzaamheden bij de gemeente Zaltbommel zijn divers en uitdagend. Lizzy Sanderson, Yeattem Wong en Tom Rutgers zijn sinds oktober 2023 werkzaam voor de gemeente Zaltbommel. Lizzy werkt als medewerker vergunningen, Yeattem is beleidsmedewerker duurzaamheid en Tom werkt als algemeen medewerker bij burgerzaken.

Geen dag is hetzelfde
Van evenementenvergunningen tot standplaatsen en collecten, Lizzy behandelt een breed scala aan aanvragen. “Geen dag is hetzelfde. Ik woon zelf in Zaltbommel en ik vind het mooi dat ik een maatschappelijke bijdrage kan leveren,” vertelt Lizzy. Met Koningsdag in het vooruitzicht zijn er tal van evenementen waarvoor vergunningen nodig zijn en samen met mijn collega’s verwerk ik deze vergunningen”.  Met name de laagdrempeligheid binnen de gemeente zorgt ervoor dat je snel met elkaar kunt schakelen: De lijnen hier met het college zijn kort. De burgemeester loopt regelmatig naar binnen om wat zaken te bespreken.”

Grote uitdagingen
Yeattem houdt zich bezig met grote vragen rondom duurzaamheid. Yeattem: “We staan voor veel uitdagingen. We merken nu de gevolgen van de effecten van klimaatveranderingen. Hoe zorgen we ervoor dat we over 25 jaar ook nog een fijne leefomgeving hebben. Meer groen in de wijken is niet alleen fijn voor het beeld, maar ook voor de temperatuur. ” Yeattem vindt het dan ook prachtig dat er zoveel buurtinitiatieven zijn die samen nadenken over bijvoorbeeld duurzame verwarming van huizen door middel van isolatie of warmtepompen. De problemen die we nu ondervinden zijn zeker op te lossen, maar dat lukt alleen als we echt samenwerken.” Gelukkig staat Yeattem er niet alleen voor en heeft ze veel aan haar collega’s: “Ik kwam echt in een warm bad terecht. Het is fijn om samen te werken met de mensen die hier zitten. Ik heb collega’s waar ik veel kan leren, die bevlogen hun werk doen en dat inspireert.”

Dagelijkse dienstverlening
Naast dat we bezig zijn met de toekomst, staan we dagelijks voor u klaar als u bijvoorbeeld een rijbewijs, paspoort of ID kaart wilt aanvragen. Tom vertelt enthousiast: “Ik pak onder andere deze aanvragen op zodat inwoners straks weer op pad, op reis of met de auto op weg kunnen. Soms tref je iemand die al op leeftijd is en dan is er niks mooiers om diegene te begeleiden door het hele proces.” Daarnaast is Tom ook betrokken bij de organisatie van de verkiezingen en zit hij in juni op één van de stembureaus: “Op 6 juni zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement en samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat iedereen straks zijn of haar stem weer kan uitbrengen.”


 

Wordt uw kind een Cyber Agent?

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem en komt helaas ook in onze gemeente voor. Denk aan hacken, datalekken, phishing en WhatsApp-fraude. Daarom zetten wij ons samen met de politie in voor een online game HackShield.

Strijd tegen internetcriminelen
HackShield is een online game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar opleidt tot een echte Junior Cyber Agent. Als Cyber Agent gaan ze de strijd aan tegen de internetcriminelen. Dus wilt u dat uw kind of kleinkind alles leert over de risico’s van internetcriminaliteit? En houdt uw kind van gamen? Laat hem of haar dan meespelen met HackShield. Wie weet wordt uw kind als beste Cyber Agent van gemeente Zaltbommel gehuldigd. Meespelen kan via www.joinhackshield.nl/


 

Tegeltaxi gaat weer rijden

We helpen u graag om uw tuin groener te maken. Wij komen gratis de tegels ophalen die u zelf uit de tuin verwijdert. Meld u aan voor de Tegeltaxi en wij halen de gewipte tegels gratis bij u thuis op.

Wanneer rijdt de Tegeltaxi
De Tegeltaxi rijdt voor het eerst dit jaar op maandag 15 april door heel gemeente Zaltbommel en Maasdriel. Aanmelden kan tot uiterlijk 10 april via het aanmeldformulier op onze website: www.zaltbommel.nl/tegeltaxi. Hier vindt u ook de voorwaarden.

NK Tegelwippen 2024
Tot en met 31 oktober doen we mee aan het NK Tegelwippen. Met andere gemeenten gaan we de strijd aan om zoveel mogelijk tegels te wippen. Iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter- of geveltuin. Want met meer bloemen, planten en bomen in de tuin zakt regenwater beter in de bodem en verkoelt de omgeving. Doet u met ons mee? 


 

Raadsnieuws

Carrouselvergadering 4 april
Donderdagavond 4 april is de carrouselvergadering van de gemeenteraad. De agenda is als volgt:

Raadzaal

  • MFA Brakel en Cultuurcluster Zaltbommel
  • Financiële bijdrage NV De Poorterij

Trouwzaal 

  • Bestemmingsplan Gameren, Hendrikstraat achter 21

De volledige agendastukken treft u op www.zaltbommel.raadsinformatie.nl. Hier kunt u de vergadering live volgen of terugluisteren. Ook bent u van harte welkom op de publieke tribune in het stadhuis.

Meespreken
Als u wilt meespreken op de geagendeerde onderwerpen kunt u zich aanmelden via griffie@zaltbommel.nl. Bekijk www.raadzaltbommel.nl voor meer informatie.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie