bird
maandag 25 september | 09.10 uur

ZVV en VVD pleiten voor autovrije Waterstraat in de weekenden

15-02-2022 15:35
uur
Door: Martin van Hemert
• De Waterpoort is één van de toegangspoorten tot de Waterstraat. Foto: Tido Mureddu

ZALTBOMMEL – De Waterstraat in Zaltbommel moet een echte ‘horeca-straat’ worden en daarom moeten auto’s in het weekend worden geweerd.

Dat stellen ZVV en VVD tenminste, naar aanleiding van contact met diverse horecaondernemers. “Een aantal jaren geleden zijn er meerdere moties gesteund om tot onderzoek te komen naar een autovrije Waterstraat. Dit werd toentertijd tegengehouden door een aantal ondernemers die tegenwoordig niet meer gevestigd zijn in de Waterstraat of die binnenkort gaan verhuizen. Wij zijn benaderd door horeca ondernemers die hun wens aan ons kenbaar hebben gemaakt om in het weekend te kiezen voor een autovrije Waterstraat, om zo een zogenaamde ‘horecastraat’ te creëren.”

Kansen
Ook refereren de partijen aan het nieuwbouwproject ‘Buitenstad’; een locatie waar 330 woningen komen ‘en die een enorme impuls zal zijn voor onze binnenstad’. “We zijn benieuwd of het College (van Burgemeester en Wethouders, red.), gezien de twee eerder genoemde ontwikkelingen, kansen ziet om in het weekend de Waterstraat autovrij te maken.”

Betrokken
De twee partijen hebben inmiddels schriftelijke vragen ingediend over de kwestie. Daarin wordt het college gevraagd of er onderzocht kan worden of een autovrije zone van vrijdag 12:00 uur tot zondag 22:00 uur in de Waterstraat vanaf de Markt in Zaltbommel mogelijk is. Ook hopen ZVV en VVD dat alle ondernemers vanaf de Markt tot aan de Waterpoort daarbij betrokken kunnen worden.

Tags

ZVV,VVD Zaltbommel,Waterstraat