bird
vrijdag 14 juni | 10.50 uur

Bouw 'Buitenstad' kan beginnen: 'Geweldig dat het er nu echt van komt'

24-12-2021 14:48
uur
Door: Britta Alink
071221_Buitenstad-1
• Foto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL – De gemeenteraad van Zaltbommel heeft donderdag unaniem ingestemd met het bestemmingsplan voor de Buitenstad; de nieuwbouw op de voormalige scheepswerf bij de binnenstad.

Met dit besluit kan gestart worden met de bouw van ruim driehonderd woningen, winkels, kantoren en horeca. “Geweldig dat het er na dertig jaar van voorbereiden nu echt van komt”, aldus Frits van der Schans van GroenLinks. “Uiteindelijk ligt er een redelijk, acceptabel en misschien zelfs wel goed plan. Tegelijkertijd komt de Deltacommissaris juist deze maand met het advies aan gemeenten om niet meer buitendijks te gaan bouwen. Als we twee stappen terug in het proces hadden gezeten, was het misschien anders gelopen. Maar voor nu stemt GroenLinks in met het bestemmingsplan.”

Potentie
Ook Elke Smulders van D66 is blij met het plan. “We zijn altijd kritisch geweest over het participatieproces”, zei ze. “Maar nu ligt er een plan met veel potentie, met woningen, veel woningen en die hebben we nodig in Zaltbommel. Met wandelgebieden en dat is goed voor de inwoners. Deze wijk zet kracht bij de oude binnenstad.”

De komende maanden wordt verder gewerkt aan de ontwerpen van de gebouwen en de verdere inrichting van de gebouwen. De verwachting is dat er vanaf 2023 daadwerkelijk gebouwd kan worden.

Tags

Buitenstad,nieuwbouw

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie