bird
zondag 19 mei | 13.35 uur

Zizhi: nieuwe combi van moderne gerechten en klassiekers zoals 'kip Azië'

25-10-2023 16:03
uur
Door: Martin van Hemert
231023_Zizhi-restaurant
De compagnons achter Zizhi: Albert van Boekel, Marion Manders en Dirk Hover. Foto: Esmée Pellegrom

AMMERZODEN - Maar liefst 35 jaar was Voorstraat 13 in Ammerzoden het onderkomen van Chinees-Indisch restaurant Azië. Na hun vertrek is er nu een opvolger in de vorm van Zizhi Asian Cuisine.

Een man en vrouw op respectabele leeftijd kunnen even hun nieuwsgierigheid niet bedwingen. Ze steken vlug de Voorstraat over, om kort naar binnen te kunnen gluren door de ramen van het pand waar tegenwoordig Zizhi (Chinees voor 'huisgemaakt' en - lijkend op 'bijzondere gave') Asian Cuisine aan de gevel prijkt. Naast de buitenkant is ook de binnenkant volledig op de schop gegaan.

Menukaart
Waar Chinees-Indisch restaurant 'Azië' een donker, tamelijk ouderwetse uitstraling had met karakteristieke aquaria, is het restaurant nu modern ingericht met leren hoekbanken, lage en hoge tafels en een fraaie bar. "We wilden hier graag iets van maken dat bij ons past en bij 2023", steekt Marion Manders van wal. Zij is samen met Dirk Hover - de eigenaar van wijnbar Bij Dirk in Den Bosch - en Albert van Boekel initiatiefnemer van het nieuwe restaurant in Ammerzoden, dat zich nadrukkelijk niet richt op alleen Chinees-Indisch eten.

"Het is een mooi restaurant waarbij je niet meteen denkt aan Chinees eten, maar waar je de hele Aziatische keuken kan beleven en proeven", aldus de kersverse bedrijfsleider Van Boekel. "Het idee is dat het uiterlijk van het restaurant aanspreekt om hier binnen te gaan zitten en onze menukaart, inclusief kwalitatief goede wijnen en cocktails, moet aanspreken om hier te eten en drinken."

(Tekst loopt door onder de foto's)
Dat wil overigens niet zeggen dat afhalen voorbij is. Integendeel; onder andere Beef Teriyaki, Keitling en diverse soorten sushi kunnen sinds vorige week zaterdag worden afgehaald bij Zizhi. En natuurlijk mogen ook de babi pangang én Kip Azië niet op de afhaalkaart ontbreken. "Alle lof aan de vorige eigenaar meneer Lin, zijn vrouw en hun dochter dat zij met zijn drieën alles hebben prijs gegeven. Daarmee hebben ze ons ontzettend geholpen", vertelt Manders.

"Dat we het recept kregen, daar waren we al blij mee, maar dat hij ook echt is komen uitleggen en meehelpen zodat we zijn gerechten eer aandoen is heel bijzonder. Dat geeft ons een mooie 'kickstart'", denkt Van Boekel.

Opstart
Niet alleen de familie Lin heeft in aanloop meegeholpen om Zizhi een mooie start te laten maken. Onder andere familie, vrienden, de pandeigenaar, omwonenden, Goesten & Goesten en het tegenovergelegen De Looijer Elektrotechniek hebben daar ook hun steentje aan bijgedragen. "Ik vind het heel bijzonder dat zoveel mensen om ons heen bereid zijn ons te helpen. Er is zelfs een kok van een ander restaurant die ons helpt met de opstart", glundert Manders.

Er staan nog diverse vacatures open bij Zizhi Asian Cuisine, dat op vrijdag 3 november haar deuren opent voor publiek. Daarna is het restaurant iedere woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend en telefonisch bereikbaar via: 073-785 05 84.

Tags

Zizhi Asian Cuisine,Ammerzoden,Marion Manders,Dirk Hover,Albert van Boekel