bird
woensdag 22 mei | 13.52 uur

Zestig bekeuringen bij grootschalige veiligheidscontrole in Zaltbommel

19-04-2024 09:19
uur
politiecontrole 4_18042024
Auto's werden naar de parkeerplaats van sportpark De Watertoren geleid. Daar vond de controle plaats. (foto's: Hans Verbeek/Meesters Multi Media)

ZALTBOMMEL – In Zaltbommel is donderdag een grootschalige integrale veiligheidscontrole gehouden. In totaal zijn 104 voertuigen gecontroleerd op de parkeerplaats bij Sportpark De Watertoren. Ook zijn meerdere bedrijfspanden gecontroleerd.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AVRI), Belastingdienst, Omgevingsdienst Rivierenland (ODR), Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA), gemeente Zaltbommel, sociale recherche, Werkzaak Rivierenland, Liander en douane werkten bij deze controle samen. Zij controleerden op onder andere verkeersmisdragingen, fraude met bijvoorbeeld uitkeringen of belastingen, openstaande schulden en boetes en op bedrijfsactiviteiten. Vanaf onder andere de Van Heemstraweg werden voertuigen naar de parkeerplaats van De Watertoren geleid waar de controles plaatsvonden.

Zestig bekeuringen
In totaal zijn er 104 voertuigen gecontroleerd. De politie heeft zestig bekeuringen uitgeschreven, voor diverse verkeersovertredingen. Denk hierbij aan bellen achter het stuur, het niet dragen van de veiligheidsgordel en snelheidsovertredingen. Er zijn vier aanhoudingen geweest voor rijden onder invloed van drugs. En er is één keer vrijwillig afstand gedaan van softdrugs. 

44.000 euro
De Belastingdienst heeft ruim 44.000 euro opgehaald. Er zijn vijf auto’s in beslag genomen, waarvan er twee direct zijn afgevoerd. Er zijn vijf bekeuringen uitgeschreven voor het niet afdragen van de Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM). En twee waarschuwingen gegeven voor groene kentekenplaten, zonder juist kentekenbewijs. De Sociale Recherche en Werkzaak doen nader onderzoek op basis van de constateringen. De Douane heeft geen bijzonderheden gevonden.

Brandveiligheid
Bij de controle van een bedrijfsverzamelgebouw zijn door de ODR enkele constateringen op het gebied van brandveiligheid gedaan. Het gaat dan om brandblussers die over de datum zijn en/of ontbrekende rookmelders. In totaal gaat het om acht bedrijfsadressen. Ondernemers krijgen de kans om zaken op orde te stellen en er zullen hercontroles plaatsvinden. Op vijf bedrijfsadressen waren aanwijzingen van bewoning. Ook hier vinden hercontroles plaats. Vanuit NLA zal er één onderzoek volgen op gebied van de Wet Minimum Loon en de Arbeidstijdenwet. Door Liander zijn geen bijzonderheden gevonden.

Prioriteit 
Burgemeester Pieter van Maaren is tevreden over de controle: “Een veilige woon- en leefomgeving heeft de hoogste prioriteit. Wij willen zicht hebben op wat zich afspeelt in Zaltbommel. Vandaar dat er regelmatig (integrale) controles worden uitgevoerd en dat er wordt gehandhaafd bij strijdige situaties. Samen werken we aan een veilige gemeente Zaltbommel.

 

 

 

Tags

integrale veiligheidscontrole