bird
vrijdag 26 april | 16.36 uur

Zaltbommel viert 25 jaar Martinus Nijhoffbrug

08-12-2020 10:35
uur
Door: Britta Alink
martinusnijhoff
• De brug werd op 18 januari 1996 geopend door toenmalig minister Jorritsma. (Foto: Adobe Stock)

ZALTBOMMEL – Gemeente Zaltbommel organiseert een fotowedstrijd ter ere van het 25-jarig bestaan van de Martinus Nijhoffbrug. Ook andere activiteiten om het jubileum te vieren staan op het programma.

“Veel inwoners hebben in de afgelopen 25 jaar mooie, blije, ontroerende, stoere of indrukwekkende foto’s van de brug gemaakt”, aldus de gemeente. “Om die foto’s op te halen, organiseren we een fotowedstrijd en laten we die foto’s zien tijdens een tentoonstelling.” De wedstrijd begint op 4 januari.

Tentoonstelling
Halverwege het jaar komt er een grote tentoonstelling in de Sint-Maartenskerk.

Informatieborden
Verder worden langs de Waal informatieborden geplaatst. “Daarop is te zien hoe het was toen er nog een veer was”, licht burgemeester Pieter van Maaren toe. “Ook komen daar foto’s op waarop alleen de spoorbrug te zien is. Er komt ook een informatiebord met daarop de plannen voor de toekomst, als er nog een verkeersbrug bij komt.”

De informatieborden langs de Waal krijgen een permanente.

De brug werd op 18 januari 1996 geopend door toenmalig minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat.

Trots
“Bommelaren zijn trots op de Bommelse brug, hij is belangrijk voor Zaltbommel en belangrijk voor de vele duizenden automobilisten die dagelijks over de brug rijden”, aldus de gemeente.

Aandacht
De gemeente wil het jubileum zo vieren dat het ook de aandacht trekt van toeristen, forenzen en partners zoals het Rijk, Rijkswaterstaat en de provincie.

 

Tags

martinus nijhoffbrug,jubileum bommelse brug