bird
maandag 04 december | 01.43 uur

Zaltbommel heeft voor het eerst een Prinses Carnaval

23-01-2023 11:14
uur
prinsenbal_wallepikkers_fotolux_2023
De nieuwe Raad van Elf werd zaterdag gepresenteerd tijdens het Prinsenbal in de Gasthuiskapel. (Foto: Michiel Nijstad/Fotolux)

ZALTBOMMEL - Voor het eerst in de Mispelgatse geschiedenis is een Prinses Carnaval gepresenteerd in plaats van een Prins: Prinses Florianne I.

Samen met Adjudant Maarten en de Superraad van XI zal Prinses Florianne I tijdens carnaval, van vrijdag 17 t/m dinsdag 21 februari regeren over Mispelgat. In het dagelijks leven heet de prinses Floortje van den Heuvel (32), adjudant Maarten is Maarten van Balken (40 jaar).

 

(tekst gaat verder onder de foto)

De nieuwe Raad van Elf werd afgelopen zaterdag gepresenteerd in een bomvolle Gasthuiskapel, waarna het Prinsenbal werd voortgezet in Het Hof.

(tekst gaat verder onder deze foto van de Raad van XI)

Jeugdraad
Eerder op de avond is de Jeugdraad gepresenteerd met Jeugdprins Ruben, Jeugdprinses Dewi en Adjudant Mylo. De Jeugdraad reikte de Jeugd Prinsenorde uit aan Ria van den Heuvel, die in de jaren zestig het initiatief heeft genomen voor de oprichting van het jeugdcarnaval in Zaltbommel.

(Tekst gaat verder onder de foto van de Jeugdraad)

Prinsenorde
Tijdens de avond werd ook de bijzondere Prinsenorde uitgereikt. Dit keer aan Blaaskapel Spuug-Zat. Deze blaaskapel is al dertig jaar aanwezig op en rond het carnaval, met de intocht van de Sint, tijdens de kerstdagen in de stad, op festivals etc.

Schootsveld
Het carnavalsfeest vindt dit jaar niet plaats in en achter de Poorterij. In plaats daarvan wordt een grote feesttent geplaatst op het Schootsveld, tussen de Marten van Rossemsingel en de Gisbert Schairtweg.

(Alle foto's bij dit artikel zijn gemaakt door Michiel Nijstad van Fotolux)

Tags

prinses florianne,mispelgat,wallepikkers

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie