bird
donderdag 13 juni | 18.25 uur

Zaltbommel geniet van gezellige Aardbeiendag met Zeemanskorenfestival

10-06-2024 09:41
uur
zeemanskoren_shantykoren_aardbeiendag 2024
De sfeer zat er zaterdagmiddag goed in. (foto: Beleef Zaltbommel)

ZALTBOMMEL – De Aardbeiendag en het Zeemanskorenfestival in de oude binnenstad van Zaltbommel trokken afgelopen zaterdag veel publiek. Het bleef de hele dag droog en het publiek genoot dan ook met volle teugen.

De Bommelse Aardbeiendag bestaat al sinds 1946. In de jaren tachtig werd de Aardbeienkoningin voor het eerst geïntroduceerd. Wethouder Ed Goossens en voorzitter Gijs van Wijlen van Stichting Streekmarketing Bommelerwaard haalden de Aardbeienkoningin en de Aardbeienprinses binnen.

(tekst gaat verder onder de foto)

 

Arianne Grandia
De eervolle taak van koningin werd vervuld door de 25-jarige Arianne Grandia-Satter uit Aalst. Zij groeide op in een echt tuindersgezin, dat ook aardbeien teelde. Arianne werd bijgestaan door de 14-jarige Aardbeienprinses Jenthe Louvet uit Zaltbommel.

Zorgcentrum
In de ochtend bezochten zij zorgcentrum De Wielewaal in Zaltbommel en zorgcentrum ’t Slot in Gameren. Het was op beide plaatsen een warm welkom, waar verhalen over de zomerkoninkjes smakelijk werden verteld of ze terugbracht naar de verhalen dat men zelf aardbeien kweekte.

Twaalf zeemanskoren
Ondertussen liep de binnenstad ook vol met de leden van twaalf zeemanskoren uit het hele land. Op verschillende podia in de stad brachten zij hun zeemansliederen en Hollandse meezingers ten gehore.

 

 

 

Tags

aardbeiendag,zeemanskorenfestival

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie