bird
vrijdag 26 april | 13.11 uur

Winkel bakkerij Van Horssen in Aalst vernieuwd: 'Je moet met je tijd mee blijven gaan'

15-06-2022 13:44
uur
Door: Martin van Hemert
090622_ArthurvanHorssen
Arthur van Horssen achter de toonbank in zijn vernieuwde bakkerij. Foto: Mariska van Brakel

AALST - Maar liefst drie en een halve week duurde de verbouwing bij bakkerij Van Horssen in Aalst, maar het resultaat mag er wezen: de winkel aan de E.P. van Ooijenstraat is namelijk volledig vernieuwd en gemoderniseerd. 'Iedereen denkt dat het veel groter is geworden.'

De felicitaties vliegen Arthur van Horssen en zijn personeel om de oren. Deze donderdagochtend is namelijk de eerste dag dat alle klanten de vernieuwde winkel in Aalst kunnen bewonderen. Van die mogelijkheid wordt volop gebruik gemaakt: “De reacties zijn heel erg positief. Iedereen denkt dat het veel groter is geworden, terwijl we hooguit tien centimeter hebben gewonnen, maar omdat we geen verlaagd plafond meer hebben, oogt het veel ruimtelijker. Zelfs achter de toonbank is er meer ruimte gekomen“, merkt Van Horssen trots op.

Uitgebreid
Naast die ingrepen hebben de openslaande deuren plaatsgemaakt voor elektrische schuifdeuren, heeft de hele winkel een nieuwe, moderne uitstraling gekregen en is het uitgestalde assortiment flink uitgebreid.
Dat was geen overbodige luxe: "We hebben nu schappen van tien etages, dat waren er eerst maar vier. Dat zorgt ervoor dat er veel meer producten in de winkel passen, ons personeel minder vaak hoeft bij te vullen en daardoor ook minder bij de klant in de weg loopt. Dat was hiervóór vooral in coronatijd soms best lastig."

Schone lei
Vanaf medio mei is bakkerij Van Horssen - voor het eerst in negen jaar tijd - onder handen genomen, maar hij kon zijn klanten in die periode gewoon blijven bedienen, dankzij een eigen verkoopwagen voor de winkel. "Daardoor hoefden we niet te gehaast te gaan werken, maar konden we er goed de tijd voor nemen. En we hebben ook meteen het hekwerk om het terras heen kunnen vervangen."

Verandering van spijs doet eten, zo luidt althans het spreekwoord, en dat is volgens Van Horssen ook na de grondige opknapbeurt figuurlijk het geval; zowel voor zijn klanten, als voor het personeel: "Vroeger kwam je dag in, dag uit in dezelfde winkel en de producten lagen altijd op dezelfde plaats. Nu begin je weer met een schone lei, dat geeft voor het personeel ook gelijk weer nieuwe inspiratie. Je moet met je tijd mee blijven gaan", is Van Horssen vastbesloten.

Behalve de winkel in Aalst, is bakkerij Van Horssen ook gevestigd in Zaltbommel en Wijk en Aalburg. In Nederhemert bevindt zich de centrale bakkerij en in Brakel en Haaften brengt hij wekelijks zijn waren aan de man door middel van een verkoopwagen.

Meer informatie: www.bakkerijvanhorssen.nl

Tags

Bakkerij Van Horssen,Arthur van Horssen