bird
zondag 26 mei | 04.03 uur

Willem Posthouwer stopt per 1 oktober als wethouder in Zaltbommel

05-09-2023 10:56
uur
Door: Martin van Hemert
wethouder-willem-posthouwer
Foto: gemeente Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Willem Posthouwer stopt om gezondheidsredenen per 1 oktober als wethouder van de gemeente Zaltbommel. Dat meldt hij dinsdag in een brief aan de gemeenteraad. 

Het besluit om te stoppen valt Posthouwer naar eigen zeggen zwaar, maar zijn gezondheid vraagt om meer rust. "Een behoefte die niet samengaat met de intensiteit van de functie, althans niet op de wijze waarop ik hieraan invulling wil en kan geven", aldus de wethouder duurzaamheid, economie, verkeer, cultuur en recreatie.

Begrip
Burgemeester Pieter van Maaren heeft alle begrip voor het feit dat wethouder Posthouwer zijn gezondheid laat prevaleren. "Als college van burgemeester en wethouders betreuren wij het, uiteraard met begrip voor zijn situatie, dat Willem Posthouwer stopt. Een aimabel en betrokken mens met passie voor de publieke zaak verlaat het gemeentebestuur. Willem Posthouwer zal zeker niet alleen als bestuurder, maar ook als mens gemist worden", aldus Van Maaren.

De VVD-fractie - waarvan Posthouwer sinds 2002 lid is - zal een opvolger voordragen. De gemeenteraad benoemt vervolgens de wethouder.

Tags

Willem Posthouwer,wethouder,gemeente Zaltbommel