bird
zondag 05 mei | 11.45 uur

Wethouder Kees Zondag gaat in oktober met pensioen

26-02-2024 18:40
uur
Kees Zondag
Kees Zondag was achttien jaar wethouder in de gemeente Zaltbommel. (foto: gemeente Zaltbommel)

ZALTBOMMEL – Wethouder Kees Zondag van de gemeente Zaltbommel gaat per 1 oktober met pensioen. Dat schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad.

“Samen met Pola, mijn vrouw, heb ik besloten mijn werkzaamheden te stoppen en met pensioen te gaan”, schrijft Zondag. “Ik word op 24 september 67 jaar en Pola bereikt die leeftijd op 31 maart 2025. Na 45 jaar werkzaam te zijn geweest, merken wij de laatste tijd steeds vaker dat het ons zwaar gaat vallen aan alle verplichtingen die bij een baan horen te voldoen. Het is, zeker bij mijn publieke taken, niet gewenst dat inzet en toewijding afnemen. Daarom heb ik besloten de bestuursperiode niet af te maken, alhoewel mij dat zwaar valt.”

Overdragen
De relatief vroege aankondiging van zijn aanstaande vertrek heeft volgens hem te maken met het goed kunnen overdragen van zijn werkzaamheden. 

Achttien jaar
Burgemeester Pieter van Maaren laat weten dat een college in Zaltbommel, na achttien jaar mét Kees Zondag, haast niet voor te stellen is zonder Kees Zondag. Want: “Als Kees er is, is hij ook nadrukkelijk aanwezig. Je kunt hem niet missen”.

Rotterdamse mentaliteit
Het college van burgemeester en wethouders omschrijft hun collega Kees Zondag als ‘ervaren, uiterst deskundig, no nonsens, visionair, zeer intelligent en met een Rotterdamse mentaliteit.’  

Kees Zondag heeft zich in de gemeente Zaltbommel voor veel zaken ingezet. Hij laat een financieel gezonde gemeente na met veel voorzieningen. Er liggen goed onderhouden sportparken, een nieuwe Sportwaard.

Samenwerkingsverbanden
Zondag is niet alleen binnen de gemeente een begrip. Ook in regionale samenwerkingsverbanden is hij al jaren actief. “Hij is een gewaardeerd en invloedrijk dagelijks bestuurslid, en voorzitter, van verschillende gemeenschappelijke regelingen. Ook in die samenwerkingen zal hij gemist gaan worden. Zijn interesse en invloed in de regio is groot”, aldus Pieter van Maaren. 

Ruwe bolster
Het college van burgemeester en wethouders: “Wij zullen deze ruwe bolster oprecht missen. De komende maanden zullen we dan ook extra van hem en zijn kennis genieten, voordat hij met zijn geliefde Pola van zijn pensioen kan genieten.”

 

 

Tags

kees zondag

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie